Italian Greyhound

Italian Greyhound
Este un câine elegant și suplu, care seamănă cu un Greyhound standard dar în miniatură. Blana este moale și lucioasă și poate avea diverse nuanțe (a se vedea standardul rasei pentru detalii). Capul este îngust, cu un bot foarte fin, iar urechile sunt puțin pliate și prinse sus pe cap. Coloana vertebrală se curbează ușor și există un gol bine definit în zona stomacului. Mersul este liber și săltat. Ogarii Italieni adulți au o înălțime de 32-38 de centimetri și cântăresc 3,6-4,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Se crede că rasa de câini Ogar Italian provine din Egipt; de fapt, în mormintele faraonilor au fost găsiți câini mumificați foarte asemănători rasei actuale. Câinele a fost adus de romani în zona Mediteranei în secolul al VI-lea AC, devendind favoritul nobilimii grecești și romane. Câinele a ajuns la apogeul popularității sale în secolele XVI și XVII, când împodobea multe curți. Unii dntre proprietarii faimoși au fost Regina Mary a Scoției, Charles I, Frederick cel Mare și Regina Victoria. Este posibil ca Ogarul Italian să fi fost folosit pentru a vâna iepuri, însă a fost crescut și drept companion.

Personalitate

Este un câine simpatic, căruia îi place să se cuibărească, parțial din afecțiune și parțial din cauza nevoii lui de a sta la căldură! Ogarul Italian se descurcă mai bine dacă îl socializezi devreme pentru a accepta persoane și situații noi cu mai multă ușurință. Poate dura mai mult până reușești să stabilești o legătură cu acest câine, însă va fi un companion excelent după ce deveniți prieteni.

Sănătate

Ogarul Italian este în general o rasă sănătoasă, însă poate suferi fracturi ale picioarelor. Ca și câinii aparținând altor rase, ei pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de aceea testarea ochilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Deși este un câine foarte mic, este totuși un ogar și îi place să alerge. Cel mai bine este să lași Ogarul Italian să alerge într-un spațiu închis, deoarece poate dispărea în căutarea prăzii. Mișcarea ar trebui monitorizată atent până când câinele ajunge la maturitate și chiar și atunci va trebui să ai grijă deosebită la membrele lui delicate. Un adult sănătos ar trebui să facă minim o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Ogarul Italian are nevoie de foarte puțină îngrijire a blănii, deoarece aceasta este foarte scurtă. Ștergerea cu o cârpă va îmbunătăți strălucirea blănii. Acești câini au însă nevoie de îngrijire stomatologică atentă, deoarece sunt predispuși la probleme dentare serioase.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.