OpenOpen

Ogarul Bavarez de Munte

Ogarul Bavarez de Munte

Acest ogar musculos de talie medie este mai degraba mai lung decât înalt și cântărește 20-25 de kilograme la maturitate. Masculii adulți au o înălțime de 47-52 de centimetri, iar femeile 44-48 de centimetri. Blana scurtă poate fi maro, roșcată cu o mască neagră, și roșu cerb cu sau fără mască neagră.

Ogarul Bavarez de Munte
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Ogarul Bavarez de Munte
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Ogarul Bavarez de Munte
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Ogarul Bavarez de Munte descinde din copoii de vânătoare medievali. Diverse rase și varietăți provin din acești ogari originali, inclusiv Copoiul de Hanovra. Pentru a produce un câine mai ușor, Copoiul de Hanovra a fost încrucișat cu Copoii roșii de munte și, în anii 1870, s-a format Ogarul Bavarez de Munte, o rasă de copoi care putea lua urma mirosului rece al vânatului rănit din zonele muntoase. În anul 1912 s-a înființat în Munchen un club al rasei.

Personalitate

Ogarul Bavarez de Munte este un câine curajos, calm, loial și devotat stăpânului lui. El poate fi rezervat cu străinii, astfel încât socializarea solidă de timpuriu este deosebit de importantă. Dresajul este obligatoriu pentru a asigura un bun semnal de întoarcere și a-i da șansa de a-și folosi nasul.

Sănătate

Similar altor rase, Ogarul Bavarez de Munte poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Prin urmare evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Crescut pentru a urmări vânatul rănit, uneori timp de mai multe zile, acest câine este extrem de rezistent și va avea nevoie de minim două ore de antrenament sau chiar mai mult pe zi. Rasă muncitoare, Ogarul Bavarez de Munte apreciază jocurile de urmărire și alte sporturi canine care îi pun la lucru mintea, corpul și nasul! Un semnal de întoarcere solid este esențial, deoarece poate deveni surd la toate apelurile de întoarcere dacă începe să urmărească un miros.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Ogarul Bavarez de Munte este predispus spre balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana scurtă nu necesită multă întreținere, având nevoie doar de un periaj o dată pe săptămână. Verifică-i și urechile și labele cu această ocazie.