Bavarian Mountain Hound

Bavarian Mountain Hound
Acest ogar musculos de talie medie este mai degrabă mai lung decât înalt și cântărește 20-25 de kilograme la maturitate. Masculii adulți au o înălțime de 47-52 de centimetri, iar femelele 44-48 de centimetri. Blana scurtă poate fi maro, roșcată cu o mască neagră, și roșu cerb cu sau fără mască neagră.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Ogarul Bavarez de Munte descinde din copoii de vânătoare medievali. Diverse rase și varietăți provin din acești ogari originali, inclusiv Copoiul de Hanovra. Pentru a produce un câine mai ușor, Copoiul de Hanovra a fost încrucișat cu Copoii roșii de munte și, în anii 1870, s-a format Ogarul Bavarez de Munte, o rasă de copoi care putea lua urma mirosului rece al vânatului rănit din zonele muntoase. În anul 1912 s-a înființat în Munchen un club al rasei.

Personalitate

Ogarul Bavarez de Munte este un câine curajos, calm, loial și devotat stăpânului lui. El poate fi rezervat cu străinii, astfel încât socializarea solidă de timpuriu este deosebit de importantă. Dresajul este obligatoriu pentru a asigura un bun semnal de întoarcere și a-i da șansa de a-și folosi nasul.

Sănătate

Similar altor rase, Ogarul Bavarez de Munte poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Prin urmare evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Crescut pentru a urmări vânatul rănit, uneori timp de mai multe zile, acest câine este extrem de rezistent și va avea nevoie de minim două ore de antrenament sau chiar mai mult pe zi. Rasă muncitoare, Ogarul Bavarez de Munte apreciază jocurile de urmărire și alte sporturi canine care îi pun la lucru mintea, corpul și nasul! Un semnal de întoarcere solid este esențial, deoarece poate deveni surd la toate apelurile de întoarcere dacă începe să urmărească un miros.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Ogarul Bavarez de Munte este predispus spre balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana scurtă nu necesită multă întreținere, având nevoie doar de un periaj o dată pe săptămână. Verifică-i și urechile și labele cu această ocazie.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.