Ibizan Hound

Ibizan Hound (Short/smooth coat)
Ogarul de Ibiza este un câine de talie medie, înalt, cu blana scurtă și cu urechi ascuțite. Ei pot fi albi, castanii sau crem complet, ori o combinație între aceste culori. Un adult de Ibiza are o înălțime de aproximativ 56-74 de centimetri și cântărește 19-25 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Această rasă este cu adevărat o părticică de istorie vie. Rasa Ogar de Ibiza își are rădăcinile în anul 4,000AC și chiar mai devreme. Asociată în principal cu epoca Marilor Faraoni, este prezentă în multe frize, cea mai cunoscută imagine fiind a lui Anubis. Am putea spune fără să greșim că această rasă nu s-a schimbat foarte mult în atâtea mii de ani. Comercianții fenicieni au dus Ogarul de Ibiza în Insulele Baleare, iar în zilele noastre ei mai pot fi încă găsiți în Spania și în insulele înconjurătoare.

Personalitate

Este o rasă foarte afectuoasă și sensibilă. Sunt extrem de loiali și sunt animale de companie bune în căminul potrivit. Cu toate acestea, nu este o rasă pentru cei slabi de înger: pot fi foarte gălăgioși și adoră compania – nu este o rasă care să poată fi lăsată singură ore în șir.

Sănătate

Rasa de câini Ogar de Ibiza este în general robustă, cu doar câteva probleme de sănătate recunoscute la scară largă. Sunt raportate câteva afecțiuni neurologice, însă nu par să fie foarte frecvente.

Exerciții

Acești câini au nevoie de multă mișcare – aproximativ două ore pe zi pentru adulți. Odată ce prind mirosul vânatului, ei vor alerga și vor tot alerga, așa că este esențial să ai un semnal de întoarcere solid și să-i antrenezi în zone sigure, unde nu există riscuri impuse de trafic sau alte pericole.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Ambele varietăți ale Ogarului de Ibiza – cea cu părul scurt și cea cu părul sârmos – sunt ușor de îngrijit. Un periaj săptămânal va fi suficient pentru ambele tipuri de blană.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.