Newfoundland

Newfoundland
Rasa Newfoundland este descrisă cel mai bine ca fiind un mic gigant. Sunt mari și grei atât la oase, cât și la blană. Când sunt pui arată ca niște ursuleți de pluș adorabili, însă această etapă nu durează mult deoarece cresc foarte repede. Pot fi negri, maro sau albi cu negru (Landseer) la culoare. Masculul adult are în medie 71cm în înălțime și 64-69kg în greutate; femelele adulte au 66cm și 50-54,5kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine uriaș
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Este aproape sigur că rasa de câini Newfoundland (sau „Newfie”) nu a trăit inițial în Newfoundland. Totuși, insula era locuită de băștinași și de câinii lor cu aspect de lup în secolul al XV-lea. Acești câini erau folosiți pentru vânătoare, aducerea și căratul vânatului. Când coloniștii europeni au început să ocupe insula, doar cei mai utili și mai ascultători câini au fost păstrați. Câinii supraviețuitori s-au încrucișat cu alții care au fost aduși pe insulă de comercianți, iar puii rezultați au fost lăsați să se descurce singuri. De-a lungul anilor, a început să apară un câine asemănător cu Newfoundlandul de astăzi. Până la începutul secolului al XVIII-lea în Europa au ajuns zvonuri că există acești câini extraordinari care pot căra încărcături grele și îi ajută pe pescari, iar creșterea lor a început să se facă în mod serios.

Personalitate

Câinii Newfoundland sunt docili, blânzi și sunt niște animale de familie grozave, căci se înțeleg bine atât cu oamenii, cât și cu celelalte animale. Au un instinct natural de a salva vieți, care poate fi deranjant atunci când încearcă mereu să vă tragă afară din apă! Sunt niște câini sociabili, plini de energie și se spune că sunt una dintre cele mai prietenoase rase.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Newfoundland poate suferi de displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). Sunt de asemenea predispuși la o anumită boală a vezicii și la boli de inimă.

Exerciții

Puii de Newfoundland ar trebui să fie monitorizați când fac mișcare în perioada de creștere, pentru a vă asigura că nu le sunt afectate oasele și încheieturile. Le place apa, înotul fiind una dintre formele lor preferate de mișcare. Un adult sănătos și în formă are nevoie de minim o oră de mișcare zilnic, dar va fi bucuros să facă mai mult.

Nutriție

Câinii de talie gigantică, în afară de faptul că au un apetit gigantic, beneficiază de un aport diferit minerale și vitamine, care să susțină diferitele nevoi ale încheieturilor și cartilajelor. Câinele Newfoundland este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana dublă este densă, uleioasă și rezistentă la apă și are nevoie de multă atenție și îngrijire. Câinii Newfoundland ar trebui să fie periați zilnic, acordând o atenție specială blănii de pe picioare, care se poate încurca.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.