OpenOpen

Mastiff

Mastiff

Mare, musculos și puternic, câinele Mastiff are un cap și un corp mare, o constituție puternică și picioarele depărtate. Are o înălțime de aproximativ 72-80cm la maturitate și cântărește maxim 73kg. Blana lui scurtă poate fi galbenă, cafenie sau pestriță.

Mastiff
  • Mărime : Gigant
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Mastiff
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
Mastiff
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Unul dintre tipurile antice de rase, câinele de tip Mastiff este cunoscut în Marea Britanie încă de dinainte de vremea romanilor. Cuceritorii romani i-au adoptat și i-au folosit drept gladiatori în arene. Fiind un câine de război popular, se spune că 400 de rase de câine Mastiff au fost dăruite de Henry VIII Sfântului Împărat Roman Carol V pentru a-l ajuta să-și consolideze armata. Rasa a fost de asemenea folosită pentru asmuțirea taurilor și a urșilor, dar a fost și câine de pază.

Personalitate

Calm și iubitor cu familia lui, este un câine de pază și este indiferent față de străini. Este afectuos și devotat față de copiii din familie, însă prin simplul lui gabarit poate provoca răniri accidentale dacă cei mici sunt lăsați în calea lui. Din acest motiv este mai potrivit în casele cu copii mai mari.

Sănătate

Ca și multe alte rase, câinele Mastiff poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea oftalmologică și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Sunt de asemenea predispuși la o anumită afecțiune a vezicii și la probleme la ligamentele genunchiului (cruciate disease).

Exerciții

Rasa de câini Mastiff are nevoie de aproximativ o oră de mișcare zilnic și sunt mai degrabă leneși, plăcându-le să sforăie într-un loc cald și confortabil. Nu-i suprasolicitați când sunt mici, deoarece este o rasă predispusă la afecțiuni ale scheletului, care pot fi exacerbate de presiunea pusă asupra mușchilor și încheieturilor la un câine în creștere.

Nutriție

Câinii de talie foarte mare, în afară de faptul că au un apetit ridicat, au nevoie de un aport diferit de minerale și vitamine, care să susțină diferite nevoi, cum ar fi menținerea încheieturilor și a cartilajelor puternice și sănătoase. Hrana uscată PURINA® FRISKIES® Balance este corespunzătoare pentru câinii de talie mare, cu nivel sporit de activitate. Oferă-i varietate câinelui tău și combină hrana uscată cu hrana umedă PURINA® FRISKIES® Adult, pentru un plus de gust și savoare într-o textură diferită. Mastifful este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc. Pentru întreținerea igienei orale sunt ideale recompensele pentru câini, cum este PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mare, științific dovedit că ajută la curățarea dinților, chiar și a celor situați în zone greu de pătruns și care sunt vulnerabili la apariția tartrului și a plăcii bacteriene.

Îngrijire

Blana scurtă este mai aspră în zona gulerului (la gât și la umeri) și necesită foarte puțină atenție; un periaj o dată pe săptămână ar trebui să fie suficient.