Câinele Mastiff

Mastiff
Mare, musculos și puternic, câinele Mastiff are un cap și un corp mare, o constituție puternică și picioarele depărtate. Are o înălțime de aproximativ 72-80cm la maturitate și cântărește maxim 73kg. Blana lui scurtă poate fi galbenă, cafenie sau pestriță.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine uriaș
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Unul dintre tipurile antice de rase, câinele de tip Mastiff este cunoscut în Marea Britanie încă de dinainte de vremea romanilor. Cuceritorii romani i-au adoptat și i-au folosit drept gladiatori în arene. Fiind un câine de război popular, se spune că 400 de rase de câine Mastiff au fost dăruite de Henry VIII Sfântului Împărat Roman Carol V pentru a-l ajuta să-și consolideze armata. Rasa a fost de asemenea folosită pentru asmuțirea taurilor și a urșilor, dar a fost și câine de pază.

Personalitate

Calm și iubitor cu familia lui, este un câine de pază și este indiferent față de străini. Este afectuos și devotat față de copiii din familie, însă prin simplul lui gabarit poate provoca răniri accidentale dacă cei mici sunt lăsați în calea lui. Din acest motiv este mai potrivit în casele cu copii mai mari.

Sănătate

Ca și multe alte rase, câinele Mastiff poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea oftalmologică și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Sunt de asemenea predispuși la o anumită afecțiune a vezicii și la probleme la ligamentele genunchiului (cruciate disease).

Exerciții

Rasa de câini Mastiff are nevoie de aproximativ o oră de mișcare zilnic și sunt mai degrabă leneși, plăcându-le să sforăie într-un loc cald și confortabil. Nu-i suprasolicitați când sunt mici, deoarece este o rasă predispusă la afecțiuni ale scheletului, care pot fi exacerbate de presiunea pusă asupra mușchilor și încheieturilor la un câine în creștere.

Nutriție

Câinii de talie foarte mare, în afară de faptul că au un apetit ridicat, au nevoie de un aport diferit de minerale și vitamine, care să susțină diferite nevoi, cum ar fi menținerea încheieturilor și a cartilajelor puternice și sănătoase. Hrana uscată PURINA® FRISKIES® Balance este corespunzătoare pentru câinii de talie mare, cu nivel sporit de activitate. Oferă-i varietate câinelui tău și combină hrana uscată cu hrana umedă PURINA® FRISKIES® Adult, pentru un plus de gust și savoare într-o textură diferită. Mastifful este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc. Pentru întreținerea igienei orale sunt ideale recompensele pentru câini, cum este PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mare, științific dovedit că ajută la curățarea dinților, chiar și a celor situați în zone greu de pătruns și care sunt vulnerabili la apariția tartrului și a plăcii bacteriene.

Îngrijire

Blana scurtă este mai aspră în zona gulerului (la gât și la umeri) și necesită foarte puțină atenție; un periaj o dată pe săptămână ar trebui să fie suficient.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.