Manchester Terrier

Manchester Terrier
De talie mică/medie, Manchester Terrier este un câine cu aspect elegant, cu blana scurtă, moale și lucioasă care este neagră, cu pete cafenii specifice (pentru detalii complete consultă standardul rasei). Compact, elegant și echilibrat, cu atitudine. Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 41cm, iar femelele 38cm, iar media de greutate pentru această rasă este de aproximativ 7-9kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Terrierii negri și cafenii erau utilizați pentru prinderea șobolanilor sau a altor animale dăunătoare în perioada elisabetană, dar această situație a continuat multe secole după aceea. În secolul al XIX-lea erau de asemenea folosiți pentru vânarea iepurilor, iar la mijlocul aceluiași secol au fost introduși în schemă câinii cu picioare lungi (asemănători cu Whippet), pentru a produce terrierul mai elegant și mai rafinat pe care îl știm astăzi. Rasa de câini Manchester Terrier a devenit cunoscută după numele pe care îl are astăzi la sfârșitul secolului al XIX-lea deoarece era prezent mai ales în oraș, lucrând în fabricile din industria bumbacului.

Personalitate

Manchester Terrier este un terrier tipic din multe puncte de vedere – are un caracter impresionant, care poate fi încăpățânat, gălăgios și tenace. Are însă și toate trăsăturile pozitive ale unui terrier – este extrem de loial familiei sale și este un companion amuzant și iubitor.

Sănătate

Manchester Terrier este în general o rasă sănătoasă. La fel ca multe alte rase mici, și el poate suferi de patella luxation (dislocarea rotulei). O boală ereditară care provoacă sângerare (boala von Willebrand) este de asemenea recunoscută la această rasă.

Exerciții

Este nevoie de o oră de mișcare zilnic, deși este capabil să meargă mult mai mult. Asigură-te că ai un semnal de întoarcere bun înainte de a-i da drumul din lesă, căci instinctul lui de vânător îl poate face să se rătăcească sau îl poate pune în pericol.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Este o rasă care necesită puțină întreținere, așadar blana scurtă, moale a câinelui Manchester Terrier are nevoie de aproximativ un periaj o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.