OpenOpen

Manchester Terrier

Manchester Terrier

De talie mică/medie, Manchester Terrier este un câine cu aspect elegant, cu blana scurtă, moale și lucioasă care este neagră, cu pete cafenii specifice (pentru detalii complete consultă standardul rasei). Compact, elegant și echilibrat, cu atitudine. Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 41cm, iar femelele 38cm, iar media de greutate pentru această rasă este de aproximativ 7-9kg.

Manchester Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Manchester Terrier
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Manchester Terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Terrierii negri și cafenii erau utilizați pentru prinderea șobolanilor sau a altor animale dăunătoare în perioada elisabetană, dar această situație a continuat multe secole după aceea. În secolul al XIX-lea erau de asemenea folosiți pentru vânarea iepurilor, iar la mijlocul aceluiași secol au fost introduși în schemă câinii cu picioare lungi (asemănători cu Whippet), pentru a produce terrierul mai elegant și mai rafinat pe care îl știm astăzi. Rasa de câini Manchester Terrier a devenit cunoscută după numele pe care îl are astăzi la sfârșitul secolului al XIX-lea deoarece era prezent mai ales în oraș, lucrând în fabricile din industria bumbacului.

Personalitate

Manchester Terrier este un terrier tipic din multe puncte de vedere – are un caracter impresionant, care poate fi încăpățânat, gălăgios și tenace. Are însă și toate trăsăturile pozitive ale unui terrier – este extrem de loial familiei sale și este un companion amuzant și iubitor.

Sănătate

Manchester Terrier este în general o rasă sănătoasă. La fel ca multe alte rase mici, și el poate suferi de patella luxation (dislocarea rotulei). O boală ereditară care provoacă sângerare (boala von Willebrand) este de asemenea recunoscută la această rasă.

Exerciții

Este nevoie de o oră de mișcare zilnic, deși este capabil să meargă mult mai mult. Asigură-te că ai un semnal de întoarcere bun înainte de a-i da drumul din lesă, căci instinctul lui de vânător îl poate face să se rătăcească sau îl poate pune în pericol.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Este o rasă care necesită puțină întreținere, așadar blana scurtă, moale a câinelui Manchester Terrier are nevoie de aproximativ un periaj o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort.