OpenOpen

Maltez

Maltez

Un cățel de salon cu aspect aristocratic, cu ochii negri și blana perfect albă lungă și mătăsoasă, Maltezul este un câine cu o imagine frapantă. Un Maltez adult are 25 de centimetri sau mai puțin în înălțime și cântărește aproximativ 1,8-2,7 kilograme.

Maltez
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Zilnic
Maltez
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Terrier
Maltez
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Câinele maltez este una dintre cele mai vechi rase, pe care Charles Darwin a datat-o în anul 6000 AC. Este un membru al familiei de câini Bichon din zona Mediteranei și se cunoaște că Publius, Guvernatorul roman al Maltei din secolul I AD avea un câine de tip Maltez, numit Issa. Rasa a fost preferata regilor și a aristocrației de-a lungul istoriei și este prezentă în tablourile Reginei Elisabeta I și ale altor regi și regine. Se spune că Regina Maria a Scoției avea un câine Maltez ascuns sub fustă când a fost decapitată.

Personalitate

Mic, cu un temperament agreabil și fermecător, acest cățel de salon nu este doar decorativ – uneori el poate fi arțăgos! Atent la ce se întâmplă în jurul lui, poate fi gălăgios și ar trebui să fie dresat de mic, astfel încât să nu latre la cea mai mică provocare.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, câinele Maltez poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor. Pot de asemenea să apară boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Jumătate de oră de mișcare pe zi îl vor face fericit pe câinele maltez, deși este capabil de mai mult dacă îi poți oferi timpul necesar. Poate fi surprinzător de curajos când iese la plimbare, iar originea lui de vânător de animale dăunătoare poate ieși oricând la iveală!

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Este nevoie de îngrijire zilnică pentru a menține blana lungă și mătăsoasă fără noduri. Dacă este neglijată se vor forma câlți care vor deveni dureroși pentru câine. De aceea este foarte important să-l convingi pe puiul de Maltez să considere îngrijirea ca pe o experiență plăcută.