Câinele Maltese

Maltese
Un cățel de salon cu aspect aristocratic, cu ochii negri și blana perfect albă lungă și mătăsoasă, Maltezul este un câine cu o imagine frapantă. Un Maltez adult are 25 de centimetri sau mai puțin în înălțime și cântărește aproximativ 1,8-2,7 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Câinele maltez este una dintre cele mai vechi rase, pe care Charles Darwin a datat-o în anul 6000 AC. Este un membru al familiei de câini Bichon din zona Mediteranei și se cunoaște că Publius, Guvernatorul roman al Maltei din secolul I AD avea un câine de tip Maltez, numit Issa. Rasa a fost preferata regilor și a aristocrației de-a lungul istoriei și este prezentă în tablourile Reginei Elisabeta I și ale altor regi și regine. Se spune că Regina Maria a Scoției avea un câine Maltez ascuns sub fustă când a fost decapitată.

Personalitate

Mic, cu un temperament agreabil și fermecător, acest cățel de salon nu este doar decorativ – uneori el poate fi arțăgos! Atent la ce se întâmplă în jurul lui, poate fi gălăgios și ar trebui să fie dresat de mic, astfel încât să nu latre la cea mai mică provocare.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, câinele Maltez poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor. Pot de asemenea să apară boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Jumătate de oră de mișcare pe zi îl vor face fericit pe câinele maltez, deși este capabil de mai mult dacă îi poți oferi timpul necesar. Poate fi surprinzător de curajos când iese la plimbare, iar originea lui de vânător de animale dăunătoare poate ieși oricând la iveală!

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Este nevoie de îngrijire zilnică pentru a menține blana lungă și mătăsoasă fără noduri. Dacă este neglijată se vor forma câlți care vor deveni dureroși pentru câine. De aceea este foarte important să-l convingi pe puiul de Maltez să considere îngrijirea ca pe o experiență plăcută.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.