Belgian Shepherd Dog Malinois

Belgian Shepherd Dog Malinois
Malinois este un câine de talie mare cu părul scurt care are un aspect pătrățos. Deși sunt deseori confundați cu Ciobănescul German, aceștia au un profil mai pătrățos și o osatură mai fină, cu un cap mai rafinat. Malinois este cafeniu, roșcat sau gri cu umbre negre pe vârfurile părului. Coada este de obicei mai închisă la culoare sau are un vârf negru, fața este o mască neagră, iar urechile sunt în general negre. Masculii adulți măsoară 61-66 cm, în timp ce femelele ating 56-61 cm. Cântăresc 27.5-28.5kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Există patru varietăți de Ciobănesc Belgian –Groenendael, Tervueren, Malinois și Laeken – denumite după zonele din Belgia din care provin. Ciobăneștii muncitori din Belgia au fost recunoscuți încă din Evul Mediu. În anii 1890 un profesor de la Școala Belgiană de Științe Veterinare a înregistrat standarde pentru diversele varietăți de ciobănești belgieni. S-a menționat că erau toți foarte asemănători ca tipologie, principala diferență fiind blana. Profesorul i-a împărțit atunci în varietăți și a recomandat creșterea lor ca rase separate. Rasa Malinois a fost prima dintre ciobăneștii belgieni care s-a dezvoltat ca tipologie și a crescut fără să se abată de la aceasta. A fost de asemenea prima care a devenit populară.

Personalitate

Malinois nu este o rasă pentru cei care își doresc „doar un câine” – este un companion afectuos, devotat care își va proteja casa și familia și care are nevoie de un stăpân experimentat. Ca și alte rase cu tendințe de apărare, nu este recomandat să le încurajați instinctul de apărare când sunt pui, deoarece ar putea începe să te apere în situații inadecvate. Instinctele lor naturale de apărare vor apărea dacă și când este necesar.

Sănătate

Ca multe alte rase de câini, toate varietățile de Belgian pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt de aceea importante.

Exerciții

Malinois are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic și stimulare mentală. Foarte ușor de dresat, el poate excela la agilitate, supunere și alte sporturi canine. Sunt câini foarte activi și nu ar trebui luați în considerare ca animale de companie dacă urmează să fie lăsați siguri toată ziua.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit crescut, ei au nevoie de o combinație diferită de nutrienți, minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie medie sau mică. Aceste nevoi pot pot fi susținute printr-o alimentație corespunzătoare care asigură acest aport de nutrienți, cum ar fi hrana uscată PURINA® FRISKIES® Balance, dedicată câinilor cu nivel sporit de activitate și nevoi nutriționale ridicate, cum sunt cei din rasa Ciobănesc German. Pentru un plus de savoare și o textură deosebită, poți combina hrana uscată cu hrana umedă PURINA® FRISKIES® Adult. Pentru întreținerea igienei orale sunt ideale recompensele pentru câini, cum este PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mare, științific dovedit că ajută la curățarea dinților, chiar și a celor situați în zone greu de pătruns și care sunt vulnerabili la apariția tartrului și a plăcii bacteriene.

Îngrijire

Malinois este un câine cu păr scurt și un strat inferior lânos. Părul este mai des pe coadă și în jurul gâtului; picioarele din spate sunt acoperite de un păr mai lung, iar coada este stufoasă. Având o blană care necesită puțină întreținere, rasa de câini Malinois are nevoie de îngrijire doar o dată pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.