OpenOpen

King Charles Spaniel / Spaniel englez de jucărie

King Charles Spaniel / Spaniel englez de jucărie

Fiind un câine compact cu aspect nobil, King Charles Spaniel are o constituție scundă, solidă și o blană lungă și mătăsoasă care este dreaptă sau ușor ondulată. Culoarea blănii poate fi neagră sau cafenie; tricoloră (negru, alb și cafeniu); Blenheim (alb cu roșu); și rubinie. Spanielii englezi adulți de tip ”toy” au o înălțime de aproximativ 30-33 de centimetri și cântăresc 3,6-6,3 kilograme.

King Charles Spaniel / Spaniel englez de jucărie
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
King Charles Spaniel / Spaniel englez de jucărie
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Căței de salon
King Charles Spaniel / Spaniel englez de jucărie
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Provenit din câinii de vânătoare de lucru, câinele spaniel de salon a fost miniaturizat pentru a deveni câinele de companie al doamnelor din aristocrație, acest tip cu o vechime de secole fiind punctul de plecare al Spanielului englez de jucărie. Încrucișat cu rasele de salon orientale, cum ar fi Mopsul și Chin Japonez, el are ochii mari, craniul bombat și fața aplatizată, care era populară printre cățeii de salon din Orientul Îndepărtat. Cel mai cunoscut fan al său a fost, desigur, Regele Charles II, de la care și-a primit și numele.

Personalitate

Blând, vesel și iubitor, King Charles Spaniel este un câine de companie de toată isprava. Poate fi rezervat cu cei pe care nu-i cunoaște, însă este extrem de afectuos cu prietenii și familia. Se înțelege bine cu alți câini și alte animale de casă și se bucură de compania tinerilor și vârstnicilor deopotrivă, însă copiii trebuie să fie atenți în preajma lui, deoarece gabaritul îl face vulnerabil la răniri accidentale.

Sănătate

Siringomielia, o afecțiune neurologică gravă și dureroasă, a fost raportată la anumite exemplare de King Charles Spaniels. La fel ca multe alte rase mici, King Charles Spaniel poate suferi de rotule dislocate, iar cei cu fața foarte plată pot de asemenea experimenta probleme respiratorii.

Exerciții

Fiind o rasă mică, Spanielul englez de jucărie nu are nevoie de prea multă mișcare și va fi fericit cu o jumătate de oră de mers zilnic, deși va accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi. Se bucură de jocuri împreună cu stăpânii lor și sunt câini inteligenți cărora le place și dresajul.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana mătăsoasă de lungime medie/mare va avea nevoie de îngrijire de două sau trei ori pe săptămână, acordând o atenție specială părului mai lung de pe urechi, picioare și coadă, care se va încâlci dacă este neglijat.