Câinele King Charles Spaniel

King Charles Spaniel
Fiind un câine compact cu aspect nobil, King Charles Spaniel are o constituție scundă, solidă și o blană lungă și mătăsoasă care este dreaptă sau ușor ondulată. Culoarea blănii poate fi neagră sau cafenie; tricoloră (negru, alb și cafeniu); Blenheim (alb cu roșu); și rubinie. Spanielii englezi adulți de tip ”toy” au o înălțime de aproximativ 30-33 de centimetri și cântăresc 3,6-6,3 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Provenit din câinii de vânătoare de lucru, câinele spaniel de salon a fost miniaturizat pentru a deveni câinele de companie al doamnelor din aristocrație, acest tip cu o vechime de secole fiind punctul de plecare al Spanielului englez de jucărie. Încrucișat cu rasele de salon orientale, cum ar fi Mopsul și Chin Japonez, el are ochii mari, craniul bombat și fața aplatizată, care era populară printre cățeii de salon din Orientul Îndepărtat. Cel mai cunoscut fan al său a fost, desigur, Regele Charles II, de la care și-a primit și numele.

Personalitate

Blând, vesel și iubitor, King Charles Spaniel este un câine de companie de toată isprava. Poate fi rezervat cu cei pe care nu-i cunoaște, însă este extrem de afectuos cu prietenii și familia. Se înțelege bine cu alți câini și alte animale de casă și se bucură de compania tinerilor și vârstnicilor deopotrivă, însă copiii trebuie să fie atenți în preajma lui, deoarece gabaritul îl face vulnerabil la răniri accidentale.

Sănătate

Siringomielia, o afecțiune neurologică gravă și dureroasă, a fost raportată la anumite exemplare de King Charles Spaniels. La fel ca multe alte rase mici, King Charles Spaniel poate suferi de rotule dislocate, iar cei cu fața foarte plată pot de asemenea experimenta probleme respiratorii.

Exerciții

Fiind o rasă mică, Spanielul englez de jucărie nu are nevoie de prea multă mișcare și va fi fericit cu o jumătate de oră de mers zilnic, deși va accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi. Se bucură de jocuri împreună cu stăpânii lor și sunt câini inteligenți cărora le place și dresajul.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana mătăsoasă de lungime medie/mare va avea nevoie de îngrijire de două sau trei ori pe săptămână, acordând o atenție specială părului mai lung de pe urechi, picioare și coadă, care se va încâlci dacă este neglijat.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.