Keeshond

Keeshond
Rasa de câini Keeshond are trăsăturile specifice unui spitz: fața de vulpe, urechi mici și ascuțite, o blană groasă și rară și o coadă stufoasă, curbată pe spate. De talie medie, masculii adulți au o înălțime de aproximativ 46 de centimetri, iar femelele au 43 de centimetri și la maturitate cântăresc aproximativ 16-18 kilograme. Blana este o combinație de negru și gri, iar stratul inferior moale și des este crem sau gri deschis.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rudă apropiată a Pomeranianului și a altor rase de spitz din nordul Europei, rasa de câini Keeshond își ia numele de la Kees de Gyselaer, liderul Partidului Patrioților din Olanda în secolul al XVIII-lea. Crescut de oamenii obișnuiți ai muncii, acest câine este cunoscut și sub numele de Câinele Olandez al Barjelor, deoarece trăia și lucra pe barje, ca paznic și companion.

Personalitate

Mereu atent, Keeshond este un câine de pază ideal, care își alertează familia atunci când ceva i se pare în neregulă. Fiind un câine prietenos, este un bun companion, vesel și afectuos – fiind denumit adesea Olandezul Zâmbitor.

Sănătate

Keeshond este în general o rasă sănătoasă. Există câteva afecțiuni ereditare cunoscute care afectează rasa: epilepsia și o problemă hormonală (hiperparatiroidism primar). Sunt disponibile teste genetice pentru ambele afecțiuni, care ar trebui efectuate la toți câinii pregătiți de împerechere.

Exerciții

Câinii Keeshond au nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi. Fiind atât de activ se va bucura de poziția sa autopropusă de câine de pază, patrulând prin casă și grădină. Asigură-te că lătratul său nu-ți va face probleme cu vecinii, deoarece va fi tentat să te anunțe dacă aude ceva cât timp este pe afară!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport diferit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana groasă, rară și aspră este bogată și îți poate lua mult să o menții în bună stare. Periajul zilnic va împiedica încâlcirea și va preveni încurcarea fără speranță a blănii, deci și o muncă uriașă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.