Husky Siberian

Siberian Husky
Proporțiile acestor câini de talie medie sugerează un echilibru de putere, viteză și rezistență. Cu blana dublă, de lungime medie, cu urechile ridicate și o coadă stufoasă, această rasă poate avea toate culorile și petele, inclusiv alb, fiind vizibile unele modele evidente. Masculii adulți au o înălțime de 53-60 de centimetri, iar femelele 51-56 de centimetri. Masculii adulți cântăresc 20-27 de kilograme, iar femelele adulte 16-23 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Husky Siberian era folosită de tribul Chukchi de pe Râul Kolyma din Siberia, în secolul al XIX-lea. Temperamentul echilibrat al rasei poate fi atribuit probabil tratamentului blând primit de la tribul Chukchi. Cum săniile cu câini erau principalul mijloc de transport, acești husky aveau o importanță extraordinară pentru oamenii locului. Primii Husky Siberieni au sosit în Alaska la începutul secolului al XX-lea, fiind cunoscuți tot sub numele de Chukchi. Tot cam pe atunci au devenit populare cursele de sănii, iar viteza acestor câini i-a uimit și i-a inspirat pe organizatorii de curse de câini din America. Americanii au fost cei care au redenumit rasa Husky Siberian.

Personalitate

Rasa este cunoscută pentru temperamentul ei blând, însă dragostea lor pentru oameni îi face să nu fie cei mai potriviți câini de pază. Iubesc compania și au nevoie de ea. De aceea nu ar trebui să fie lăsați singuri perioade lungi de timp, pentru că pot deveni foarte distructivi. Se vor înțelege bine cu alți câini bine adaptați, dar sunt vânători iuți și eficienți, astfel încât contactul cu alte animale din gospodărie trebuie făcut cu atenție și cu dresaj. Deși nu latră mult, urlă de cele mai multe ori doar din pură plăcere!

Sănătate

Husky Siberian este în general o rasă sănătoasă, rezistentă. Cu toate acestea, ca și în cazul altor rase, pot suferi de boli ereditare ale ochilor și ocazional de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Această rasă are nevoie de multă mișcare, însă aceasta trebuie făcută într-o zonă sigură, închisă, sau în lesă, deoarece au o dorință puternică de a alerga dacă sunt liberi și nu poți fi sigur că se vor întoarce la comandă. O curte cu un gard solid este o necesitate și, pentru că pot sări peste orice de pe loc, înălțimea gardului este de asemenea importantă. Un Husky Siberian adult are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic și de o ocazie bună de a alerga.

Nutriție

Husky Siberian este în general o rasă sănătoasă, rezistentă. Cu toate acestea, ca și în cazul altor rase, pot suferi de boli ereditare ale ochilor și ocazional de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Îngrijire

Îngrijirea este foarte ușoară: o perie sau un pieptene de două sau trei ori pe săptămână în mod normal, însă în perioada de năpârlire e nevoie de îngrijire zilnică. Este o rasă curată, care miroase foarte puțin sau deloc a „cățel”.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.