OpenOpen

Husky Siberian

Husky Siberian

Proporțiile acestor câini de talie medie sugerează un echilibru de putere, viteză și rezistență. Cu blana dublă, de lungime medie, cu urechile ridicate și o coadă stufoasă, această rasă poate avea toate culorile și petele, inclusiv alb, fiind vizibile unele modele evidente. Masculii adulți au o înălțime de 53-60 de centimetri, iar femelele 51-56 de centimetri. Masculii adulți cântăresc 20-27 de kilograme, iar femelele adulte 16-23 de kilograme.

Husky Siberian
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Husky Siberian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
Husky Siberian
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de câini Husky Siberian era folosită de tribul Chukchi de pe Râul Kolyma din Siberia, în secolul al XIX-lea. Temperamentul echilibrat al rasei poate fi atribuit probabil tratamentului blând primit de la tribul Chukchi. Cum săniile cu câini erau principalul mijloc de transport, acești husky aveau o importanță extraordinară pentru oamenii locului. Primii Husky Siberieni au sosit în Alaska la începutul secolului al XX-lea, fiind cunoscuți tot sub numele de Chukchi. Tot cam pe atunci au devenit populare cursele de sănii, iar viteza acestor câini i-a uimit și i-a inspirat pe organizatorii de curse de câini din America. Americanii au fost cei care au redenumit rasa Husky Siberian.

Personalitate

Rasa este cunoscută pentru temperamentul ei blând, însă dragostea lor pentru oameni îi face să nu fie cei mai potriviți câini de pază. Iubesc compania și au nevoie de ea. De aceea nu ar trebui să fie lăsați singuri perioade lungi de timp, pentru că pot deveni foarte distructivi. Se vor înțelege bine cu alți câini bine adaptați, dar sunt vânători iuți și eficienți, astfel încât contactul cu alte animale din gospodărie trebuie făcut cu atenție și cu dresaj. Deși nu latră mult, urlă de cele mai multe ori doar din pură plăcere!

Sănătate

Husky Siberian este în general o rasă sănătoasă, rezistentă. Cu toate acestea, ca și în cazul altor rase, pot suferi de boli ereditare ale ochilor și ocazional de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Această rasă are nevoie de multă mișcare, însă aceasta trebuie făcută într-o zonă sigură, închisă, sau în lesă, deoarece au o dorință puternică de a alerga dacă sunt liberi și nu poți fi sigur că se vor întoarce la comandă. O curte cu un gard solid este o necesitate și, pentru că pot sări peste orice de pe loc, înălțimea gardului este de asemenea importantă. Un Husky Siberian adult are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic și de o ocazie bună de a alerga.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport diferit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Îngrijirea este foarte ușoară: o perie sau un pieptene de două sau trei ori pe săptămână în mod normal, însă în perioada de năpârlire e nevoie de îngrijire zilnică. Este o rasă curată, care miroase foarte puțin sau deloc a „cățel”.