Retriever (Golden)

Golden Retriever
Cunoscut pentru blana sa de mărime medie și de un auriu strălucitor, acest retriever mare are o expresie prietenoasă, cu simetrie perfectă și mișcari superbe, fluide, asociate cu pași mari și puternici. Masculii adulți au înălțime de 56-61 de centimetri și 30-34 de kilograme. Femelele adulte au 51-56 de centimetri și 27-32 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Sir Dudley Marjoribanks (Lord Tweedmouth) a făcut o pasiune pentru culoarea galbenă a retrieverului și și-a cumpărat un câine pe nume „Nous” din Brighton, Anglia, în 1865. Ulterior, l-a încrucișat cu o cățea Tweedwater Spaniel, un retriever de culoare roșu închis. După 20 de ani de încrucișări succesive și după ce a adus Labrador Retrieveri, Red Setteri și posibil unul sau două exemplare de Bloodhound, pentru a îmbunătăți mirosul și a consolida oasele, s-a dezvoltat rasa Golden Retriever. În 1908 ea a fost înregistrată și prezentată drept Golden Flatcoats până în 1913, când denumirea a fost schimbată în Golden sau Yellow Retriever. În cele din urmă, în 1920, a primit numele pe care îl poartă și astăzi.

Personalitate

Golden Retrieverul este un câine blând, cu dispoziție constantă și de obicei se adaptează bine la viața de familie. Le place să fie implicați în toate activitățile, atât în casă cât și afară. Sunt, mai presus de orice, retrieveri și vor încerca să târască, să tragă sau să care orice le încape în gură. În plus, le place apa, așa că trebuie să te asiguri că sunt în în siguranță atunci când se află în apropierea oricărei forme de apă. Golden Retrieverii sunt totuși luptători, așa că trebuie să ai mare grijă în timpul dresajului, asigurându-te că te porți frumos în permanență cu ei.

Sănătate

Ca majoritatea raselor, Golden Retrieverul poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Golden Retrieverii adulți necesită destul de multă mișcare pentru a-i menține în cea mai bună formă. Cât timp sunt pui, asigură-te că nu sunt suprasolicitați. În caz contrar, pot apărea probleme ale oaselor / încheieturilor. Aproximativ două ore de antrenament zilnic ar trebui să fie suficiente pentru un adult, deși acest câine va accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi!

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Golden Retriever-ul este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Din cauza densității blănii lor, Golden Retrieverii trebuie să fie îngrijiți în permanență. Stratul inferior, din cauza calității sale de respingere a apei, este extrem de des și prin urmare nu trebuie lăsat să se încurce și să provoace o suferință inutilă animalului. Deși lungimea blănii atrage apa și noroiul, aceasta se curăță ușor după ce se usucă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.