OpenOpen

Golden Retriever

Golden Retriever

Cunoscut pentru blana sa de mărime medie și de un auriu strălucitor, acest retriever mare are o expresie prietenoasă, cu simetrie perfectă și mișcari superbe, fluide, asociate cu pași mari și puternici. Masculii adulți au înălțime de 56-61 de centimetri și 30-34 de kilograme. Femelele adulte au 51-56 de centimetri și 27-32 de kilograme.

Golden Retriever
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Golden Retriever
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Golden Retriever
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Sir Dudley Marjoribanks (Lord Tweedmouth) a făcut o pasiune pentru culoarea galbenă a retrieverului și și-a cumpărat un câine pe nume „Nous” din Brighton, Anglia, în 1865. Ulterior, l-a încrucișat cu o cățea Tweedwater Spaniel, un retriever de culoare roșu închis. După 20 de ani de încrucișări succesive și după ce a adus Labrador Retrieveri, Red Setteri și posibil unul sau două exemplare de Bloodhound, pentru a îmbunătăți mirosul și a consolida oasele, s-a dezvoltat rasa Golden Retriever. În 1908 ea a fost înregistrată și prezentată drept Golden Flatcoats până în 1913, când denumirea a fost schimbată în Golden sau Yellow Retriever. În cele din urmă, în 1920, a primit numele pe care îl poartă și astăzi.

Personalitate

Golden Retrieverul este un câine blând, cu dispoziție constantă și de obicei se adaptează bine la viața de familie. Le place să fie implicați în toate activitățile, atât în casă cât și afară. Sunt, mai presus de orice, retrieveri și vor încerca să târască, să tragă sau să care orice le încape în gură. În plus, le place apa, așa că trebuie să te asiguri că sunt în în siguranță atunci când se află în apropierea oricărei forme de apă. Golden Retrieverii sunt totuși luptători, așa că trebuie să ai mare grijă în timpul dresajului, asigurându-te că te porți frumos în permanență cu ei.

Sănătate

Ca majoritatea raselor, Golden Retrieverul poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Golden Retrieverii adulți necesită destul de multă mișcare pentru a-i menține în cea mai bună formă. Cât timp sunt pui, asigură-te că nu sunt suprasolicitați. În caz contrar, pot apărea probleme ale oaselor / încheieturilor. Aproximativ două ore de antrenament zilnic ar trebui să fie suficiente pentru un adult, deși acest câine va accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi!

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Golden Retriever-ul este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Din cauza densității blănii lor, Golden Retrieverii trebuie să fie îngrijiți în permanență. Stratul inferior, din cauza calității sale de respingere a apei, este extrem de des și prin urmare nu trebuie lăsat să se încurce și să provoace o suferință inutilă animalului. Deși lungimea blănii atrage apa și noroiul, aceasta se curăță ușor după ce se usucă.