OpenOpen

Foxhound / Câinele de vânătoare englezesc

Foxhound / Câinele de vânătoare englezesc

Acest câine mare, puternic, are o blană scurtă care poate avea oricare dintre culorile recunoscute ale ogarilor. Are urechile atârnate, pieptul adânc și un corp musculos. Coada este înaltă, însă nu se arcuiește pe spate. La maturitate are aproximativ 58-64cm în înălțime și cântărește 29-32kg.

Foxhound / Câinele de vânătoare englezesc
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Foxhound / Câinele de vânătoare englezesc
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Foxhound / Câinele de vânătoare englezesc
  • Singur : Peste 3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Dezvoltată prin creșterea a diverși ogari și rafinat prin adăugarea de Greyhound, Fox Terrier și chiar Bulldog, rasa de câini Foxhound a fost folosită la vânătoarea de vulpi încă din secolul al XVIII-lea, când vulpea începea să înlocuiască căprioara ca pradă predilectă. Ținut în haite pe moșii, pentru ca cei bogați să-și petreacă în mod plăcut timpul liber, Foxhound a fost întotdeauna mai degrabă un câine de vânătoare în haită decât un câine de companie sau de expoziție.

Personalitate

Câinii de vânătoare englezești sunt în totalitate hăitași. Crescuți de-a lungul secolelor pentru a vâna, ei nu sunt cei mai potriviți pentru căminele și stilurile de viață moderne și sunt suficient de rezistenți pentru a alerga mile întregi în fiecare zi – ceva ce majoritatea căminelor nu le pot oferi! Acestea fiind spuse, el se înțelege bine cu alți câini și cu oamenii – inclusiv copiii – și este un câine prietenos și sociabil.

Sănătate

Foxhound este o rasă foarte rezistentă, cu puține probleme de sănătate întâlnite în mod frecvent.

Exerciții

Un Foxhound are nevoie de minim două ore de alergare liberă în fiecare zi. Crescut să vâneze toată ziua în toate tipurile de condiții, el este foarte rezistent și nu-i place nimic mai mult decât să adulmece.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de un aport de nutrienți diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Foxhound este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Blana scurtă, moale, este densă, oferindu-i protecție împotriva vremii și a pericolelor în timp ce vânează. Un periaj rapid o dată pe săptămână este tot ce-i trebuie pentru a-i menține blana în bună stare.