Foxhound

Foxhound
Acest câine mare, puternic, are o blană scurtă care poate avea oricare dintre culorile recunoscute ale ogarilor. Are urechile atârnate, pieptul adânc și un corp musculos. Coada este înaltă, însă nu se arcuiește pe spate. La maturitate are aproximativ 58-64 cm în înălțime și cântărește 29-32 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Dezvoltată prin creșterea a diverși ogari și rafinat prin adăugarea de Greyhound, Fox Terrier și chiar Bulldog, rasa de câini Foxhound a fost folosită la vânătoarea de vulpi încă din secolul al XVIII-lea, când vulpea începea să înlocuiască căprioara ca pradă predilectă. Ținut în haite pe moșii, pentru ca cei bogați să-și petreacă în mod plăcut timpul liber, Foxhound a fost întotdeauna mai degrabă un câine de vânătoare în haită decât un câine de companie sau de expoziție.

Personalitate

Câinii de vânătoare englezești sunt în totalitate hăitași. Crescuți de-a lungul secolelor pentru a vâna, ei nu sunt cei mai potriviți pentru căminele și stilurile de viață moderne și sunt suficient de rezistenți pentru a alerga mile întregi în fiecare zi – ceva ce majoritatea căminelor nu le pot oferi! Acestea fiind spuse, el se înțelege bine cu alți câini și cu oamenii – inclusiv copiii – și este un câine prietenos și sociabil.

Sănătate

Foxhound este o rasă foarte rezistentă, cu puține probleme de sănătate întâlnite în mod frecvent

Exerciții

Un Foxhound are nevoie de minim două ore de alergare liberă în fiecare zi. Crescut să vâneze toată ziua în toate tipurile de condiții, el este foarte rezistent și nu-i place nimic mai mult decât să adulmece.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de un aport de nutrienți diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Foxhound este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Blana scurtă, moale, este densă, oferindu-i protecție împotriva vremii și a pericolelor în timp ce vânează. Un periaj rapid o dată pe săptămână este tot ce-i trebuie pentru a-i menține blana în bună stare.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.