Spaniel (Field)

Field Spaniel
Epagneul Field cu aspect nobil este mai mult lung decât înalt. Are o expresie blândă și o blană de lungime medie/lungă, groasă, lucioasă, cu un păr mai lung pe piept, stomac și pe partea din spate a picioarelor. Blana poate fi neagră, roșu închis sau pestriță, cu sau fără pete maro. Fiind un câine de talie medie, el are aproximativ 46 de centimetri înălțime la maturitate și cântărește între 18 și 25 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Epagneu Field datează de aproximativ 150 de ani, când a fost dezvoltată prin împerecherea Cockerului Spaniel cu rasa mai mare, Sussex. Există speculații că Epagneul Field a fost rafinat ulterior prin adăugarea de alți epagnei regionali, cum ar fi Spanielul Irlandez de Apă și poate chiar și Basset Hound. Nu s-au bucurat niciodată de popularitatea amplă – ca și câine de expoziție și de lucru – de care se bucură Cockerul sau Springerul, și au supraviețuit mai multor scăderi de popularitate de-a lungul istoriei. În prezent sunt considerați o rasă rară și vulnerabilă.

Personalitate

Epagneul Field este un câine activ, potrivit pentru viața trăită la țară, în aer liber. În casă este mai calm și mai relaxat ca temperament decât alte rase de spaniel și are o natură afectuoasă, sociabilă.

Sănătate

Epagneul Field este în general o rasă rezistentă. Ca multe alte rase, poate suferi de diverse boli ereditare al ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Acest câine activ, iubitor al vieții la țară, are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic. Datorită versatilității lui, se va bucura de majoritatea activităților, cu condiția să fie împreună cu familia și să fie ținut ocupat mental și fizic.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un echilibru potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că îți menți câinele într-o stare perfectă. Amintește-ți să-l hrănești de cel puțin două ori pe zi și în conformitate cu nevoile acestei rase.

Îngrijire

Blana medie/lungă este mătăsoasă la atingere, dar este și foarte practică, fiind densă și rezistentă la apă pentru a-l proteja împotriva elementelor naturale și mediului înconjurător. Blana trebuie îngrijită de mai multe ori pe săptămână, acordând o atenție deosebită blănii, care se poate încâlci. Verifică blana câinelui după plimbare și îndepărtează toate resturile din ea.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.