OpenOpen

Epagneul Field

Epagneul Field

Epagneul Field cu aspect nobil este mai mult lung decât înalt. Are o expresie blândă și o blană de lungime medie/lungă, groasă, lucioasă, cu un păr mai lung pe piept, stomac și pe partea din spate a picioarelor. Blana poate fi neagră, roșu închis sau pestriță, cu sau fără pete maro. Fiind un câine de talie medie, el are aproximativ 46 de centimetri înălțime la maturitate și cântărește între 18 și 25 de kilograme.

Epagneul Field
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Epagneul Field
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Epagneul Field
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa de câini Epagneu Field datează de aproximativ 150 de ani, când a fost dezvoltată prin împerecherea Cockerului Spaniel cu rasa mai mare, Sussex. Există speculații că Epagneul Field a fost rafinat ulterior prin adăugarea de alți epagnei regionali, cum ar fi Spanielul Irlandez de Apă și poate chiar și Basset Hound. Nu s-au bucurat niciodată de popularitatea amplă – ca și câine de expoziție și de lucru – de care se bucură Cockerul sau Springerul, și au supraviețuit mai multor scăderi de popularitate de-a lungul istoriei. În prezent sunt considerați o rasă rară și vulnerabilă.

Personalitate

Epagneul Field este un câine activ, potrivit pentru viața trăită la țară, în aer liber. În casă este mai calm și mai relaxat ca temperament decât alte rase de spaniel și are o natură afectuoasă, sociabilă.

Sănătate

Epagneul Field este în general o rasă rezistentă. Ca multe alte rase, poate suferi de diverse boli ereditare al ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Acest câine activ, iubitor al vieții la țară, are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic. Datorită versatilității lui, se va bucura de majoritatea activităților, cu condiția să fie împreună cu familia și să fie ținut ocupat mental și fizic.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un echilibru potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că îți menți câinele într-o stare perfectă. Amintește-ți să-l hrănești de cel puțin două ori pe zi și în conformitate cu nevoile acestei rase.

Îngrijire

Blana medie/lungă este mătăsoasă la atingere, dar este și foarte practică, fiind densă și rezistentă la apă pentru a-l proteja împotriva elementelor naturale și mediului înconjurător. Blana trebuie îngrijită de mai multe ori pe săptămână, acordând o atenție deosebită blănii, care se poate încâlci. Verifică blana câinelui după plimbare și îndepărtează toate resturile din ea.