Spaniel (English Springer)

English Springer Spaniel
Cockerii Spaniel Englezi sunt câini de talie medie, bine echilibrați. Blana lor este dreaptă și mătăsoasă, cu un penaj bogat pe picioarele din față. Cockerii Spaniel pot avea o multitudine de culori și combinații diferite, inclusiv culori solide cum ar fi negru, roșu, oranj și maro, combinații de negru cu alb, roșu închis cu alb, roșu cu alb, albastru argăsit, oranj argăsit, negru argăsit, parțial colorat și tricolor. Masculii adulți măsoară 39-41 centimetri, iar femelele adulte 38-39 centimetri. Ei cântăresc aproximativ 13-14,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Cocker Spaniel Englez este una dintre cele mai vechi rase de spaniel de pământ. Ea își are originile în secolul al XIV-lea în Spania. Înainte de anii 1600 toate tipurile de spaniel au fost categorisite laolaltă; cele mai mari erau folosite pentru a alerga vânatul, iar cele mai mici pentru a scoate sitarii din ascunzători. De aici au derivat numele Springer și Cocker. În 1892, organizația Kennel Club din Marea Britanie a consemnat separat cele două rase. De cealaltă parte a Atlanticului, americanii foloseau același fond de împerechere pentru a dezvolta un Cocker ușor diferit, cunoscut acum drept Cockerul Spaniel American.

Personalitate

Acești câini agitați, prietenoși, adoră compania oamenilor, iar tot ce-și doresc este să le facă plăcere stăpânilor lor. Sunt animale de companie ideale acolo unde sunt copii și se înțeleg bine cu celelalte animale din gospodărie. Cockerii Spaniel sunt o rasă foarte fericită, care dau tot timpul din coadă și fac „cadouri" tuturor. Sunt ușor de dresat, fiind dornici să învețe și să bucure.

Sănătate

Unele dintre cele mai frecvente probleme întâlnite la Cockerul Spaniel Englez sunt infecțiile urechii, cauzate de urechile lor mari și atârnate. Ca majoritatea raselor, și aceștia pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o boală care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Acești câini se adaptează fără efort la situația familiei, însă amintește-ți că că sunt câini de vânătoare și, ca atare, ar trebui să facă multă mișcare – minim o oră pe zi, de preferat mai mult. Le place să înoate, așa că trebuie să ai grijă când ești în preajma apei, pentru a le asigura securitatea. Lasă-le timp să se joace fără lesă, pentru a-și consuma energia.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana lor trebuie periată de mai multe ori pe săptămână, iar urechile verificate regulat, pentru a te asigura că sunt curate și sănătoase. Ar trebui să fie tunși de 3 sau 4 ori pe an de un specialist, însă poți învăța și tu cum să faci asta.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.