Dog Argentinian

Dog Argentinian
Dogul Argentinian este un câine de talie mare, musculos, cu blana albă și care a fost creat în Argentina, la începutul secolului XX, de doi medici. Aceștia și-au dorit să creeze un vânător sociabil, cu un aspect intimidant, capabil să vâneze mistreți și pume. Astfel, a luat naștere Dogul Argentinian, creat prin încrucișarea mai multor rase: Bull Terrier, Mastiff, Buldog, dar și câini de luptă de Cordoba.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Aspectul fizic

Dogul Argentinian este mare, musculos și puternic. Câinii din această rasă au capul rotund, mare, cu botul scurt și lat, iar buza superioară este mai mare, acoperind cu un fald maxilarul inferior. Dogul Argentinian are ochii mici, oblici și închiși la culoare, iar urechile sale sunt de mărime medie. Corpul se termină cu o coadă lungă, care îi permite câinelui să își mențină echilibrul la virajele strânse.

Blana are firul drept, scurt, bine lipit de corp. De obicei, Dogul Argentinian este alb, însă, există și animale cu blana pestriță, cu pete de culoare neagră. La prima vedere, Dogul Argentinian seamănă cu un American Pit Bull Terrier, însă blana albă și talia mai mare îl diferențiază. Un Dog Argentinian mascul are o înălțime de 60-68 cm, iar o femelă are o înălțime de 60-65 cm, iar ca greutate oscilează între 40 și 45 kg.

Personalitatea unui Dog Argentinian

Dogul Argentinian este un câine inteligent, curajos, iute, puternic și îndrăzneț. Câinii din această rasă sunt de obicei devotați și afectuoși cu familia, așa că pot fi crescuți într-o casă în care sunt copii.

Totuși, rasa manifestă o atitudine dominatoarea față de alte animale din gospodărie și poate fi irascibilă față de alți câini de sex masculin, chiar dacă a socializat cu aceștia.

Comportament

De asemenea, Dogul Argentinian este un bun vânător de haită, însă, forța sa și toleranța destul de scăzută față de străini îl pot face să devină agresiv, așa că este recomandat să fie ținut la distanță față de musafiri. Totuși, dacă este bine educat și dresat, dogul Argentinian poate fi extrem de cuminte și disciplinat. În plus, câinii din această rasă nu sunt foarte gălăgioși.

Dogul Argentinian este un câine destul de dificil de dresat, pentru că are un temperament puternic, dominant și independent. Este recomandat ca un astfel de patruped să fie dresat de o persoană cu experiență în dresajul câinilor de talie mare. Dacă un Dog Argentinian este dresat când este încă un pui de câine, poate fi extrem de disciplinat și cooperant.

Originea rasei Dog Argentinian

Doctorul argentinian Antonio Nores Martinez, pasionat de vânătoare, și-a dorit, la începutul secolului XX, să creeze o rasă canină potrivită pentru vânătorile de mare amploare.

Astfel, cu ajutorul fratelui său, Agustino, doctorul a încercat să creeze un câine puternic, rezistent la efort, curajos, și cu un spirit de luptător, care să fie capabil să alerge și să hăituiască pe distanțe lungi felinele de pradă sau mistreții. Astfel, după două decenii de cercetare, doctorul Martinez a creat Dogul Argentinian, prin încrucișarea mai multor rase: Boxer, Mastiff Englez, Bull Terrier și câine de Cordoba. .

Probleme de sănătate comune pentru Dogul Argentinian

Câinii din această rasă sunt predispuși la îngrășare, așa că este nevoie de un control atent al dietei, dar și de mișcare. De asemenea, principala afecțiune de care poate suferi Dogul Argentinian este torsiunea gastrică, aceasta fiind cauzată de obicei de modalitatea haotică și rapidă, prin care animalul consumă mâncarea.

În rest, printre afecțiunile mai des întâlnite în cazul acestei rase se numără surzenia, displazia de șold, iritațiile și alergiile pielii sau afecțiunile renale.

Alimentația corectă a Dogului Argentinian

Un Dog Argentinian trebuie hrănit regulat, în primele luni de la naștere, pentru o bună rată de creștere și dezvoltare a musculaturii, dar și pentru asigurarea tuturor nutrienților necesari întăririi sistemului osos și protejării articulațiilor.

Astfel, până la vârsta de șase luni, un cățel din rasa Dog Argentinian va primi în jur de 3-4 mese pe zi, iar când va ajunge la vârsta de doi ani, alimentația va fi rezumată la 2 mese pe zi, cu orar fix.

Ce nevoi speciale de îngrijire are un câine din rasa Dog Argentinian?

Câinii din rasa Dog Argentinian nu sunt foarte pretențioși. Blana lor este ușor de întreținut și necesită doar un periaj ocazional. Însă, Dogul Argentinian are nevoie de multă mișcare, pentru a-și consuma energia, așa că este indicat să fie plimbat prin parc, să facă exerciții și fie lăsat să se joace și să alerge în aer liber.

Dogul Argentinian se simte bine în aer liber, așa că stăpânul trebuie să îi asigure un spațiu adecvat pentru mișcare. De asemenea, acești câini sunt adaptați mai mult mediilor calde, așa că în timpul sezonului rece au nevoie de protecție termică suplimentară. Este chiar recomandat ca în timpul iernii, acești câini să fie ținuți în interior, iar vara, într-un loc umbrit, fiindcă fac ușor insolație.

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.