Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier
Acest terrier de talie mică/medie are un corp lung și scund. La maturitate el atinge 20-28 cm și cântărește aproximativ 8-11 kg. Are ochi mari, expresivi și o blană distinctă, care este mătăsoasă și moale pe cap. Stratul dublu de blană de pe corp este format dintr-un strat inferior moale și un strat superior mai aspru și poate avea culoarea piperului sau a muștarului.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Acest terrier scoțian de lucru a fost dezvoltat în anii 1600 pentru vânarea bursucilor, vidrelor și a altor animale de pradă. Erau atât de pricepuți în găsirea vânatului încât erau foarte apreciați de braconieri; se spune că toate exemplarele moderne de Dandie Dinmont Terriers provin din câinele unui braconier găsit într-o capcană pe domeniul Ducelui de Buccleuch. Cunoscuți drept Terrieri Muștar și Piper (după culorile blănii), numele actual al rasei a fost preluat din romanul lui Sir Walter Scott, Guy Mannering, după un personaj care întreținea rasa.

Personalitate

Rasa de câini Dandie Dinmont Terrier are anumite caracteristici ale terrierilor: este hotărât și tenace, având un spirit independent. Este de asemenea sensibil, afectuos și devotat celor dragi, ceea ce face din el un companion foarte apreciat.

Sănătate

Ca și majoritatea raselor, Dandie Dinmont Terrier poate suferi de boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmologică regulată. Ca multe alte rase mici, pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas), iar forma corpului îi predispune spre afecțiuni ale coloanei.

Exerciții

Este un cățel foarte activ, care are nevoie de cel puțin o oră de mișcare pe zi, de preferat chiar mai mult, deși te vor ierta dacă ocazional plimbările lor sunt mai scurte.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Părul unui Dandie Dinmont Terrier are o lungime de aproximativ 5cm și necesită periaj cel puțin de două ori pe săptămână. Blana este tunsă manual cel puțin de două ori pe an.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.