OpenOpen

Cocker Spaniel Englez

Cocker Spaniel Englez

Cockerii Spaniel Englezi sunt câini de talie medie, bine echilibrați. Blana lor este dreaptă și mătăsoasă, cu un penaj bogat pe picioarele din față. Cockerii Spaniel pot avea o multitudine de culori și combinații diferite, inclusiv culori solide cum ar fi negru, roșu, oranj și maro, combinații de negru cu alb, roșu închis cu alb, roșu cu alb, albastru argăsit, oranj argăsit, negru argăsit, parțial colorat și tricolor. Masculii adulți măsoară 39-41 centimetri, iar femelele adulte 38-39 centimetri. Ei cântăresc aproximativ 13-14,5 kilograme.

Cocker Spaniel Englez
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Cocker Spaniel Englez
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Cocker Spaniel Englez
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de câini Cocker Spaniel Englez este una dintre cele mai vechi rase de spaniel de pământ. Ea își are originile în secolul al XIV-lea în Spania. Înainte de anii 1600 toate tipurile de spaniel au fost categorisite laolaltă; cele mai mari erau folosite pentru a alerga vânatul, iar cele mai mici pentru a scoate sitarii din ascunzători. De aici au derivat numele Springer și Cocker. În 1892, organizația Kennel Club din Marea Britanie a consemnat separat cele două rase. De cealaltă parte a Atlanticului, americanii foloseau același fond de împerechere pentru a dezvolta un Cocker ușor diferit, cunoscut acum drept Cockerul Spaniel American.

Personalitate

Acești câini agitați, prietenoși, adoră compania oamenilor, iar tot ce-și doresc este să le facă plăcere stăpânilor lor. Sunt animale de companie ideale acolo unde sunt copii și se înțeleg bine cu celelalte animale din gospodărie. Cockerii Spaniel sunt o rasă foarte fericită, care dau tot timpul din coadă și fac „cadouri" tuturor. Sunt ușor de dresat, fiind dornici să învețe și să bucure.

Sănătate

Unele dintre cele mai frecvente probleme întâlnite la Cockerul Spaniel Englez sunt infecțiile urechii, cauzate de urechile lor mari și atârnate. Ca majoritatea raselor, și aceștia pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o boală care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Acești câini se adaptează fără efort la situația familiei, însă amintește-ți că că sunt câini de vânătoare și, ca atare, ar trebui să facă multă mișcare – minim o oră pe zi, de preferat mai mult. Le place să înoate, așa că trebuie să ai grijă când ești în preajma apei, pentru a le asigura securitatea. Lasă-le timp să se joace fără lesă, pentru a-și consuma energia.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana lor trebuie periată de mai multe ori pe săptămână, iar urechile verificate regulat, pentru a te asigura că sunt curate și sănătoase. Ar trebui să fie tunși de 3 sau 4 ori pe an de un specialist, însă poți învăța și tu cum să faci asta.