Spaniel (Clumber)

Clumber Spaniel
Epagneul Clumber este un câine mare și puternic. Este mai greu și mai solid decât celelalte rase de spaniel. La maturitate acesta atinge aproximativ 45-50 de centimetri în înălțime. Masculii adulți cântăresc 29,5-34 de kilograme, iar femelele 25-29,5 kilograme. Blana lor abundentă, mătăsoasă, este albă cu pete galbele sau oranj, iar botul este pistruiat.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează mult
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Mult timp s-a considerat că este o rasă franțuzească, adusă în Regatul Unit în urmă cu peste două secole de Ducele de Noailles. Dornic să își mențină câinii în siguranță în timpul revoluției, acesta și-ar fi dăruit câinii prețioși Ducelui de Newcastle la Parcul Clumber, Nottinghamshire. Nu există multe dovezi care să susțină această teorie, iar acum se consider ca acest spaniol e de fapt o creație englezează, dezvoltată prin încrucișarea diverselor rase de spanioli de vânătoare și a altor rase.

Personalitate

Un pic mai rezervat decât alți spanioli, acesta este binevoitor și devotat familie – desi ar trebui să te pregătești că lasă bale. Poate fi încăpățânat, dar de obicei vrea să facă pe plac, fiind un câine plăcut de dresat, cât timp are motivația potrivită.

Sănătate

Ca multe alte rase, poate suferi de diverse boli ereditare al ochilor și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Această rasă e renumită pentru simțul ascuțit al mirosului - ceva ce va folosi cu bucurie în timpul plimbărilor. De aceea, e important să răspundă la comenzi atunci când este plimbat fără lesă. E mai încet decât alți spanioli și se va mulțumi cu aproximativ o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un raport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana deasă este mătăsoară și dreaptă. Există păr mai lung pe picioare și piept care se va încurca dacă este neglijat. Trebuie tuns la picioare pentru a preveni nodurile, iar urechile trebuie verificat consecvent.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.