Polish Lowland Sheepdog

Polish Lowland Sheepdog
Relativ dreptunghiular, de talie medie, cu blana mițoasă, Ciobănescul polonez Lowland este un câine bondoc, puternic și musculos. Blana lui destul de lungă și deasă are o textură aspră, dar există și un strat inferior moale. Părul cade peste ochi și poate avea toate culorile blănii. Masculii adulți au o înălțime de 45-50cm, iar femelele 42-47cm, și cântăresc aproximativ 18-20kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Ciobănescul polonez Lowland, sau Polski Owczarek Nizinny (PON) așa cum este cunoscut în țara lui natală, descinde probabil dintr-un câine originar din Tibet/Mongolia. Mutându-se cu triburile nomade și lucrând ca și câine de turmă, el a devenit câinele pe care îl știm astăzi în nordul Europei. Se spune că această rasă a influențat Collie cu barbă, cu care are în comun mai multe caracteristici, după ce un negustor polonez a dăruit trei câini ciobanilor scoțieni în 1514.

Personalitate

Ciobănescul polonez Lowland este vioi, învață repede și acceptă cu plăcere dresajul. Este prin natura lui un câine care mână turme și un câine de pază. Are o fire blândă și este un companion atent în casă. Afectuos cu cei dragi, îi face plăcere să stea lângă stăpân, însă poate fi distant inițial cu cei pe care nu-i cunoaște.

Sănătate

Ciobănescul polonez Lowland este în general o rasă sănătoasă, însă, ca majoritatea raselor, poate suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Crescut să lucreze în condiții aspre, acest câine activ are nevoie de aproximativ două ore de mișcare pe zi și de șansa de a-și folosi creierul – și nu va fi descurajat de vremea nefavorabilă! În mod evident, blana lui lungă ar trebui verificată de resturi și uscată bine după o plimbare.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Acest câine are o blană pretențioasă care necesită atenție zilnic. Părul Ciobănescului polonez Lowland nu este doar lung, ci și des, așa că este nevoie de periaj regulat pentru a te asigura că stratul superior aspru și stratul inferior gros și moale nu se încâlcesc.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.