Maremma Sheepdog

Maremma Sheepdog
Este un câine mare, solid, musculos, cu un strat exterior de blană aspru și alb și un strat inferior protector dens. Capul este lat între urechi și se îngustează către bot. Urechile sunt mici și prinse sus pe cap. Masculii adulți au o înălțime de 65-73cm și cântăresc 35-45kg, iar femelele adulte au 60-68cm în înălțime și 30-40kg în greutate.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine uriaș
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Scriitorii italieni din antichitate menționau rasa de câini Ciobănesc de Maremma, iar o pictură din secolul al XIII-lea din biserica Santa Maria din Florența include un Maremma. Fondul inițial a provenit din câinii ciobănești migratori din Orient care s-au transformat în rase individuale specifice unei regiuni – de exemplu, Câinele Ciobănesc Francez din Pirinei și Kuvasz Maghiar. În Italia, Maremmano cu blana mai scurtă și Abruzzese cu spatele lung s-au contopit înr-o singură rasă în 1860 din cauza transhumanței. Câinele Ciobănesc de Maremma de astăzi este încă cel mai popular și mai obișnuit câine ciobănesc din Italia. Se spune că bravul Ciobănesc de Maremma poate îndepărta lupii, urșii și prădătorii umani.

Personalitate

Câinele Ciobănesc de Maremma este cel mai fericit când lucrează, conducând turmele. Este loial stăpânului lui și devotat turmei, însă este intolerant cu musafii nepoftiți. Din acest motiv, rasa dă câini de pază buni și a fost folosită ca atare cu succes în multe situații. Socializarea timpurie este esențială în special în jurul copiilor și al altor animale de casă, deoarece vorbim de un câine mare și puternic.

Sănătate

Câinele Ciobănesc de Maremma este în general o rasă sănătoasă, însă, ca și multe alte rase, se poate confrunta cu diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt de aceea foarte importante.

Exerciții

Această rasă de câini are nevoie de foarte multă mișcare – peste două ore pe zi sunt în regulă pentru un adult în formă, deși o parte din acestea pot fi acoperite atunci când patrulează pe domeniul său. Rasa este folosită pentru a mâna turmele și are rezistență suficientă pentru a continua să muncească toată ziua. Este greu să menții această rasă stimulată în rolul unui animal de casă care nu muncește, deoarece el este tot timpul în priză.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Ciobănescul de Maremma este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana grea și densă necesită multă întreținere, iar câinele are nevoie de un periaj zdravăn și de pieptănat de mai mute ori pe săptămână, altfel blana i se va umple de câlți, iar câinele va face eczeme și vor apărea focare de infecții. Labele trebuie examinate și trimate între degete dacă este necesar.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.