Chow Chow (Rough)

Chow Chow (Rough)
Chow Chow cu părul aspru este un câine scund, compact, cu aspect pătrățos. Coada este purtată arcuit pe spate. Interiorul gurii și limba sunt albastre/negre. Există două tipuri de blană – aspră și fină – și o gamă largă de culori (negru, roșu, albastru, cafeniu, crem sau alb). Masculii adulți măsoară 48-56 cm și cântăresc aproximativ 26-32 kg. Femelele adulte măsoară 46-51 cm și cântăresc 20-25 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originea rasei de câini Chow Chow este oarecum învăluită în mister, însă cel mai probabil au venit din Mongolia și Manchuria, unde carnea lor era cândva o delicatesă iar blana era folosită pentru îmbrăcăminte, după care au fost introduși în China. Acum câteva secole erau folosiți pentru a păzi templele împotriva spiritelor rele. Chow a fost de asemenea folosit ca și câine de vânătoare de către aristocrați, câine de pază împotriva hoților, trăgători de sanie și de căruță și câini de pază. Se crede că rasele spitz au apărut inițial din Chow Chow.

Personalitate

Chow este un câine rezervat, independent, care poate fi încăpățânat. Se poate atașa de o persoană și poate izbucni dacă simte că el – sau stăpânul lui – este amenințat. Poate că seamănă cu un ursuleț de pluș pufos, însă nu este așa. Crescătorii le-au îmbunătățit temperamentul în ultimii ani și se crede că mulți dintre Chow cu temperamente dure sunt rezultatul lipsei de dresaj și socializare adecvate în copilărie. Atâta timp cât sunt puși în contact cu copiii, pisicile și alte animale din gospodărie când sunt pui, problemele pot fi prevenite.

Sănătate

Cele mai frecvente probleme de sănătate ale rasei Chow sunt displazia coatelor și problemele la pleoape. Ca multe alte rase, pot suferi și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Chow Chow nu necesită multă mișcare – aproximativ o oră pe zi – însă le place să stea afară și sunt foarte fericiți făcându-și de lucru în curtea din spate. Trebuie să aibă un loc adăpostit și răcoros în care să se poată retrage când vremea este călduroasă sau caniculară. Prea multe exerciții la o vârstă fragedă pot duce la probleme ale oaselor și articulațiilor mai târziu, astfel încât mișcarea trebuie monitorizată atent.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana unui Chow este densă și dreaptă. Varietatea aspră are o textură rugoasă, este bățoasă, nu are o lungime excesivă, în timp ce stratul inferior este moale și lânos. În jurul gâtului și pe spatele coapselor părul este mai des. Această blană aspră necesită îngrijire zilnică. Blana fină este mai scurtă și necesită îngrijire de două sau trei ori pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.