OpenOpen

Chin Japonez

Chin Japonez

Chinul Japonez este un cățel de salon drăgălaș, adulții cântărind 1,8-3,2kg si având o înălțime de 20-27cm. Cu un aspect elegant și aristocratic, el are o blană abundentă, lungă, dreaptă, care este moale și mătăsoasă. Blana este neagră cu alb sau roșie cu alb.

Chin Japonez
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Chin Japonez
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Căței de salon
Chin Japonez
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Se crede că rasa antică de câini Chin Japonez provine din China, ajungând probabil în Japonia ca dar pentru Împărat de la curtea regală a Chinei. Ca și câini de companie, ei au fost crescuți mici pentru a încăpea în mânecile kimonoului doamnelor din familia regală și din nobilime. Unii dintre câini au fost oferiți drept cadou ambasadorilor regali și este posibil ca marinarii portughezi să fi introdus rasa Chin Japonez în Europa în secolul al XVII-lea, însă abia spre jumătatea – finalul secolului al XIX-lea au început să apară în număr mai mare, devenind rapid o rasă foarte căutată.

Personalitate

Crescut timp de secole pentru a fi companion, Chinul Japonez este un cățel vesel, blând, afectuos care se bucură de compania oamenilor și urăște să fie lăsat singur prea mult timp. Iubește copiii, însă date fiind dimensiunile lui, este mai potrivit într-o casă cu copii mai mari,unde nu există pericolul să fie rănit accidental.

Sănătate

Fața plată a Chinului Japonez înseamnă că poate fi mai predispus spre probleme respiratorii. Suprasolicitarea și supraîncălzirea trebuie să fie așadar evitate. Ca multe alte rase mici, ei pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Câinele Chin Japonez nu are nevoie de prea multă miscare zilnic, dată fiind mărimea lui – aproximativ o jumătate de oră pe zi va fi suficientă. Nu îl antrenați la temperaturi foarte ridicate, deoarece pot dezvolta probleme respiratorii din cauza nasului / feței aplatizat(e). Mai degrabă plimbați-l dimineața devreme sau seara pe răcoare.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana lungă a câinelui Chin Japonez are nevoie de periaj de două sau trei ori pe săptămână pentru a nu se încurca. Asigurați-vă că îi curățați în permanență colțurile ochilor, ștergându-le o cârpă umedă din bumbac dacă este necesar. În mod interesant, „Chin” înseamnă „asemănător cu pisica”, iar acești câini își curăță deseori fața cu labele, așa cum fac și felinele.