Japanese Chin

Japanese Chin
Chinul Japonez este un cățel de salon drăgălaș, adulții cântărind 1,8-3,2kg si având o înălțime de 20-27cm. Cu un aspect elegant și aristocratic, el are o blană abundentă, lungă, dreaptă, care este moale și mătăsoasă. Blana este neagră cu alb sau roșie cu alb.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Se crede că rasa antică de câini Chin Japonez provine din China, ajungând probabil în Japonia ca dar pentru Împărat de la curtea regală a Chinei. Ca și câini de companie, ei au fost crescuți mici pentru a încăpea în mânecile kimonoului doamnelor din familia regală și din nobilime. Unii dintre câini au fost oferiți drept cadou ambasadorilor regali și este posibil ca marinarii portughezi să fi introdus rasa Chin Japonez în Europa în secolul al XVII-lea, însă abia spre jumătatea – finalul secolului al XIX-lea au început să apară în număr mai mare, devenind rapid o rasă foarte căutată.

Personalitate

Crescut timp de secole pentru a fi companion, Chinul Japonez este un cățel vesel, blând, afectuos care se bucură de compania oamenilor și urăște să fie lăsat singur prea mult timp. Iubește copiii, însă date fiind dimensiunile lui, este mai potrivit într-o casă cu copii mai mari,unde nu există pericolul să fie rănit accidental.

Sănătate

Fața plată a Chinului Japonez înseamnă că poate fi mai predispus spre probleme respiratorii. Suprasolicitarea și supraîncălzirea trebuie să fie așadar evitate. Ca multe alte rase mici, ei pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Câinele Chin Japonez nu are nevoie de prea multă miscare zilnic, dată fiind mărimea lui – aproximativ o jumătate de oră pe zi va fi suficientă. Nu îl antrenați la temperaturi foarte ridicate, deoarece pot dezvolta probleme respiratorii din cauza nasului / feței aplatizat(e). Mai degrabă plimbați-l dimineața devreme sau seara pe răcoare.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana lungă a câinelui Chin Japonez are nevoie de periaj de două sau trei ori pe săptămână pentru a nu se încurca. Asigurați-vă că îi curățați în permanență colțurile ochilor, ștergându-le o cârpă umedă din bumbac dacă este necesar. În mod interesant, „Chin” înseamnă „asemănător cu pisica”, iar acești câini își curăță deseori fața cu labele, așa cum fac și felinele.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.