Câinele Chihuahua (Long Coat)

Chihuahua (Long Coat)
Chihuahua cu părul lung de dimensiuni mici are o blană dreaptă sau ușor ondulată care vine într-o varietate de culori, de la cafeniu până la negru. Urechile ar trebui să atârne și să aibă franjuri, un guler bogat înconjoară gâtul, iar picioarele ar trebui să fie bine acoperite. Având un aspect drăgălaș, compact, câinii adulți măsoară 15-23 cm și cântăresc între 1,8 și 2,7 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Conform unor păreri Chihuahua este produsul încrucișării dintre Techichi și un câine mic, fără păr din Asia. Chihuahua este un stat din Mexic din care a fost exportat câinele Chihuahua modern pentru prima dată în America. Teoria spune că rasa modernă s-a dezvoltat din câinii antici Techichi, amestecați cu câini mici din Mexic, Arizona și Texas

Personalitate

Chihuahua cu părul lung tinde să stabilească o legătură apropiată cu una sau două persoane, față de care va fi curios, vesel și inteligent, precum și puternic și permanent iubitor. Cu toate acestea, fără socializare timpurie adecvată, rasa nu va fi prea prietenoasă cu străinii și poate părea nervoasă, gălăgioasă și chiar recalcitrantă. Cățeii Chihuahuas trebuie să fie socializați cât mai devreme cu putință, în caz contrar vor deveni agitați în medii noi și nu se vor întelege bine cu străinii, copiii și alte animale de casă. Sunt o rasă care se adună în clanuri și le place să petreacă timp cu alți Chihuahua

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Chihuahua poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas) și probleme cu traheea. Forma capului poate da o predispoziție pentru formarea de apă la creier (hidrocefalie) și unele probleme la ochi.

Exerciții

Chihuahua cu părul lung se poate adapta la oricât de multă mișcare îl veți provoca, în limite rezonabile. Câinii din rasa Chihuahua pot avea uneori explozii de energie în timp ce se joacă plini de entuziasm, însă nu au nevoie de mult mers pe jos – o jumătate de oră pe zi ar trebui să fie suficient. Se recomandă ca Chihuahua să poarte un ham în locul lesei din cauza traheei lor fragile.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Îngrijirea nu este deosebit de solicitantă în cazul unui Chihuahua. Un Chi cu părul lung are nevoie de un periaj bun și de pieptănat o dată pe săptămână. Barba sau gulerul celor cu blană lungă pot avea nevoie de o spălare, deoarece pot ascunde resturi de mâncare. Chihuahua năpârlește, însă fiind mic, nu pierde prea mult păr. Este o idee bună să speli dinții câinelui Chihuahua în fiecare zi deorece, ca în cazul tuturor raselor mici, sunt predispuși la formarea de tartru în strat gros.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.