OpenOpen

Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever

Fiind un câine mare, musculos și puternic cu picioarele palmate, blana rasei Chesapeake Bay Retriever este rezistentă la apă, scurtă și groasă, cu un strat superior aspru, uleios și un strat inferior fin, lânos. blana este descrisă drept „iarbă moartă”, respectiv o culoare între galben pai și ferigă; pot fi de asemenea roșu/auriu sau maro. Masculii adulți măsoară 58-66cm și cântăresc între 29,5-36,4kg. Femelele adulte măsoară 53-61cm și cântăresc 25-31,8kg.

Chesapeake Bay Retriever
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Chesapeake Bay Retriever
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Chesapeake Bay Retriever
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Chesapeake Bay Retriever este o rasă americană care a fost creată din câini britanici, dezvoltați de coloniști pentru a lucra în apă, de unde recuperau rate și alte păsări. Există o poveste care spune că în 1807 pe coasta Maryland a eșuat o navă pe care se aflau doi pui de Newfoundland. Cățeii au fost dați cadou salvatorilor în semn de mulțumire. Ambii câini au fost împerecheați cu câini locali, iar puii care au rezultat au fost încrucișați cu Retrieveri cu blana dreaptă și cu blana ondulată, cu spanieli de apă irlandezi și Coonhound pentru a produse rasa de câini Chesapeake pe care o cunoaștem noi azi.

Personalitate

Câinii Chesapeake Bay Retriever pot avea o pornire independentă, dar sunt în același timp afectuoși. Iubesc copiii, deși joaca lor poate fi un pic dură uneori. Chesapeake Bay Retriever este protector de fel, privește viața destins, vesel și alert și iubește compania altor câini și a oamenilor. Nu sunt cea mai bună rasă pentru un proprietar începător.

Sănătate

Ca și în cazul altor rase, Chesapeake Bay Retriever poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Chesapeake Bay Retriever are nevoie de multă mișcare și poate avea un comportament negativ daca nu primește suficientă. Iubesc apa, înotul și recuperarea, și au nevoie de peste două ore de exercițiu zilnic. Nu sunt câinii ideali pentru oraș sau pentru persoane ocupate.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Chesapeake Bay Retriever este predispus la balonare și probleme stomacale ; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana câinelui Chesapeake este deasă și scurtă, cu un strat inferior dens lânos. Blana poate fi ondulată, însă în general nu este creață, fiind uleioasă la atingere. Se recomandă să nu faceți baie acestui câine, deoarece îi puteți strica blana rezistentă la apă. Fiți de asemenea atenți la periaj, care este necesar doar atunci când câinele năpârlește. Periajul va îndepărta părul mort și căzut. Îmbăierea și periajul excesiv ar putea strica textura blănii.