OpenOpen

Coton De Tulear / Câinele regal al Madagascarului

Coton De Tulear / Câinele regal al Madagascarului

Acest câine mic și alb este mai mult lung decât înalt și are o bană lungă, ca de bumbac. Are o înălțime de 25-32 centimetri la maturitate, iar adulții cântăresc aproximativ 4-6 kilograme.

Coton De Tulear / Câinele regal al Madagascarului
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Zilnic
Coton De Tulear / Câinele regal al Madagascarului
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Căței de salon
Coton De Tulear / Câinele regal al Madagascarului
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Câinele Regal al Madagascarului, cum mai este cunoscut, este o rasă cu tradiție veche care își ia numele din Tulear, un oraș portuar de pe coasta de sud-vest a insulei. Se spune că în secolul al XV-lea câțiva câini mici albi de tip Bichon au supraviețuit unui naufragiu și au înotat pănă la Tulear unde s-au încrucișat cu terrierii locali pentru a produce rasa de câini Coton de Tulear. Câinele a devenit popular în gospodăria regală și s-a dat o lege care interzicea oricui altcuiva în afara nobilimii să dețină această rasă.

Personalitate

Crescut timp de secole pentru a fi câine de companie, Coton de Tulear este un animal de casă iubitor și loial, care se bucură de compania oamenilor și urăște să fie separat de familia sa. Îi plac îndatoririle lui de cățel de salon, însă este amuzant, jucăuș și vesel.

Sănătate

Coton de Tulear pare să fie în general o rasă sănătoasă, cu puține probleme de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Fiind o rasă de talie mică, Coton de Tulear nu are nevoie de multă mișcare – aproximativ o jumătate de oră pe zi este suficientă. Asigură-te că blana este uscată cu grijă după o plimbare prin ploaie.

Nutriție

Câinii Coton De Tulear au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Coton De Tulear are această denumire din cauza blănii sale unice, asemănătoare cu bumbacul, care are o lungime de aproximativ 8-9 centimetri. Un periaj zilnic o va păstra fără câlți. Animalele de companie sunt adesea tunse pentru ca blana lor să necesite mai puțină mentenanță, însă blana câinilor de expoziție este păstrată integral.