Coton De Tulear

Coton De Tulear
Acest câine mic și alb este mai mult lung decât înalt și are o blană lungă, ca de bumbac. Are o înălțime de 25-32 centimetri la maturitate, iar adulții cântăresc aproximativ 4-6 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Câinele Regal al Madagascarului, cum mai este cunoscut, este o rasă cu tradiție veche care își ia numele din Tulear, un oraș portuar de pe coasta de sud-vest a insulei. Se spune că în secolul al XV-lea câțiva câini mici albi de tip Bichon au supraviețuit unui naufragiu și au înotat pănă la Tulear unde s-au încrucișat cu terrierii locali pentru a produce rasa de câini Coton de Tulear. Câinele a devenit popular în gospodăria regală și s-a dat o lege care interzicea oricui altcuiva în afara nobilimii să dețină această rasă.

Personalitate

Crescut timp de secole pentru a fi câine de companie, Coton de Tulear este un animal de casă iubitor și loial, care se bucură de compania oamenilor și urăște să fie separat de familia sa. Îi plac îndatoririle lui de cățel de salon, însă este amuzant, jucăuș și vesel.

Sănătate

Coton de Tulear pare să fie în general o rasă sănătoasă, cu puține probleme de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Fiind o rasă de talie mică, Coton de Tulear nu are nevoie de multă mișcare – aproximativ o jumătate de oră pe zi este suficientă. Asigură-te că blana este uscată cu grijă după o plimbare prin ploaie.

Nutriție

Câinii Coton De Tulear au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Coton De Tulear are această denumire din cauza blănii sale unice, asemănătoare cu bumbacul, care are o lungime de aproximativ 8-9 centimetri. Un periaj zilnic o va păstra fără câlți. Animalele de companie sunt adesea tunse pentru ca blana lor să necesite mai puțină mentenanță, însă blana câinilor de expoziție este păstrată integral.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.