Mexican Hairless Dog

Mexican Hairless (Medium)
Lipsit de păr și cu pielea fină, câinele Xolo este mai mult lung decât înalt. Pielea poate fi neagră, gri, roșie, roșu închis, bronz și bond pigmentat. Există trei dimensiuni. La maturitate, Mexicanul fără păr pitic are 25-35 de centimetri în înălțime, cel mediu are 36-45 de centimetri, iar cel standard 46-60 de centimetri.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Cunoscut încă din antichitate, Câinele mexican fără păr (sau „Xolo”) a fost însoțitorul de vânătoare al oamenilor din America Centrală și de Sud timp de aproape 3.000 de ani. Adulat de azteci, este cunoscut și sub numele de Xoloitzcuintle, sau Câinele Zeu, deoarece se credea că are puteri speciale de vindecare, care erau transmise de zei prin intermediul lui. Era utilizat și ca ofrandă pentru zei și era safcrificat și mâncat. Apare în trei varietăți – Pitic, Mediu și Standard.

Personalitate

Liniștit și mulțumit, câinele mexican fără păr este atent la ce se întâmplă în jurul său. Mai degrabă rezervat față de străini, este iubitor cu familia și un bun companion pentru aceasta.

Sănătate

Principalele probleme de sănătate întâlnite la câinele mexican fără păr sunt legate de pielea lui, fiind predispuși în mod deosebit către arsuri solare dată fiind lipsa de protecție acordată de blană. Problemele dentare apar de asemenea destul de frecvent.

Exerciții

Câinele mexican fără păr are nevoie de aproximativ o jumătate de oră de mișcare zilnic, iar cel mediu și standard are nevoie de câte o oră. Asigură-te că este protejat de vreme (atât de căldură, cât și de frig) înainte de a-l scoate afară.

Nutriție

Câinele mexican fără păr este un câine mic cu metabolism rapid, ceea ce înseamnă că arde calorii într-un ritm rapid, deși stomacul mic îi impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia. Dietele pentru exemplarele medii și standard trebuie trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Pe corpul Mexicanului fără păr pot apărea uneori mici smocuri de păr, însă în general acesta este lipsit de păr, prin urmare nu este nevoie de îngrijiri speciale în acest sens. Cu toate acestea, pielea se poate usca deoarece nu este protejată de blană. Aplicarea de ulei pentru copii va ajuta la hidratarea pielii. Se poate folosi de asemenea o cremă de soare potrivită pentru a preveni arderea pielii. Atenție, acești câini nu trebuie tinuți în soare în timpul verii. Câinii au de asemenea nevoie de protecție împotriva frigului și ar trebui să poarte o haină când sunt plimbați în lunile de iarnă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.