OpenOpen

Câinele mexican fără păr (mediu)

Câinele mexican fără păr (mediu)

Lipsit de păr și cu pielea fină, câinele Xolo este mai mult lung decât înalt. Pielea poate fi neagră, gri, roșie, roșu închis, bronz și bond pigmentat. Există trei dimensiuni. La maturitate, Mexicanul fără păr pitic are 25-35 de centimetri în înălțime, cel mediu are 36-45 de centimetri, iar cel standard 46-60 de centimetri.

Câinele mexican fără păr (mediu)
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Câinele mexican fără păr (mediu)
  • Blană :Scurt/fin
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Câinele mexican fără păr (mediu)
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Cunoscut încă din antichitate, Câinele mexican fără păr (sau „Xolo”) a fost însoțitorul de vânătoare al oamenilor din America Centrală și de Sud timp de aproape 3.000 de ani. Adulat de azteci, este cunoscut și sub numele de Xoloitzcuintle, sau Câinele Zeu, deoarece se credea că are puteri speciale de vindecare, care erau transmise de zei prin intermediul lui. Era utilizat și ca ofrandă pentru zei și era safcrificat și mâncat. Apare în trei varietăți – Pitic, Mediu și Standard.

Personalitate

Liniștit și mulțumit, câinele mexican fără păr este atent la ce se întâmplă în jurul său. Mai degrabă rezervat față de străini, este iubitor cu familia și un bun companion pentru aceasta.

Sănătate

Principalele probleme de sănătate întâlnite la câinele mexican fără păr sunt legate de pielea lui, fiind predispuși în mod deosebit către arsuri solare dată fiind lipsa de protecție acordată de blană. Problemele dentare apar de asemenea destul de frecvent.

Exerciții

Câinele mexican fără păr are nevoie de aproximativ o jumătate de oră de mișcare zilnic, iar cel mediu și standard are nevoie de câte o oră. Asigură-te că este protejat de vreme (atât de căldură, cât și de frig) înainte de a-l scoate afară.

Nutriție

Câinele mexican fără păr este un câine mic cu metabolism rapid, ceea ce înseamnă că arde calorii într-un ritm rapid, deși stomacul mic îi impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia. Dietele pentru exemplarele medii și standard trebuie trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Pe corpul Mexicanului fără păr pot apărea uneori mici smocuri de păr, însă în general acesta este lipsit de păr, prin urmare nu este nevoie de îngrijiri speciale în acest sens. Cu toate acestea, pielea se poate usca deoarece nu este protejată de blană. Aplicarea de ulei pentru copii va ajuta la hidratarea pielii. Se poate folosi de asemenea o cremă de soare potrivită pentru a preveni arderea pielii. Atenție, acești câini nu trebuie tinuți în soare în timpul verii. Câinii au de asemenea nevoie de protecție împotriva frigului și ar trebui să poarte o haină când sunt plimbați în lunile de iarnă.