Grand Bleu De Gascogne

Grand Bleu de Gascogne
Un câine mare, impresionant, cu un cap alungit și nobil și urechi lăsate, care se distinge prin culoarea “albastră” a blănii, creată de contrastul dintre petele negre pe fundalul alb. La maturitate, masculii măsoară 64-70 cm și femelele în jur de 60 cm, și cântăresc 32-35 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Descendent al Ogarului St Hubert, o rasă de tip Bloodhound dispărută, strămoșii rasei Câinele mare albastru de Gasconia pot fi găsiți în timpurile medievale, pe când vânau mistreți, lupi și urși în Franța natală. Astăzi e încă folosit pentru vânarea animalelor mari (căprioare și mistreți), și pentru specialiști este mai degrabă un câine de vânătoare decât un animal de companie.

Personalitate

Această rasă este cunoscută pentru „lătratul profund”, unul dintre motivele pentru care este un câine specialist mai degrabă decât un animal de companie obișnuit – vecinii nu vor aprecia pornirile sale gălăgioase! Este un fel de uriaș blând – cu temperamentul lui tipic de ogar cuminte și mentalitatea de haită.

Sănătate

Câinele mare albastru de Gasconia este în general o rasă sănătoasă și robustă, fără probleme de sănătate recunoscute specifice.

Exerciții

Marele Albastru are nevoie de minim două ore sau mai mult de mișcare zilnic. Acest câine a fost crescut să vâneze și nu este bucuros dacă nu-și poate folosi nasul să adulmece mile și ore întregi o dată.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un aport diferit nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Marele Albastru are o blană scurtă nepretențioasă, care necesită foarte puțină atenție – doar un periaj o dată pe săptămână. Urechile lui lungi, pendulate, trebuie verificate în mod regulat pentru a vă asigura că rămân curate și sănătoase.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.