Pharaoh Hound

Pharaoh Hound
Acești câini de talie medie, cu blana scurtă și cu urechi ridicate sunt foarte grațioși și au un aspect atletic. Câinii Faraon pot fi cafenii sau de un cafeniu intens, uneori cu pete albe. Masculii adulți au o înălțime de 56-63 de centimetri și cântăresc în jur de 23-25 de kilograme. Femelele adulte au 53-61 de centimetri și 20-23 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rămășite ale unor câini cu aspect asemănător Câinelui Faraon au fost găsite în Valea Nilului și datează din anul 4000AC. Se crede că înainte de vremurile egiptenilor ogarii erau vânduți de fenicieni și au fost lăsați pe insule izolate unde s-au încrucișat între ei mai multe sute de ani. În jurul anului 1000AC insula Malta a fost colonizată de Fenicieni și de ogarii lor. Acești câini erau apreciați pentru abilitatea lor de a vâna iepuri și au devenit cunoscuți sub numele de „câinele iepure”, adică tocmai Câinele Faraon pe care îl cunoaștem astăzi.

Personalitate

Câinele Faraon este un exemplar destul de independent, care este însă loial familiei sale. Are o dorință înnăscută de a vâna și puterea permanentă de a continua cu sau fără tine. Pisicile și alte animale mici sunt văzute drept pradă de Câinele Faraon care nu a fost socializat cu aceștia de la o vârstă fragedă. Pot fi destul de gălăgioși și, fiind o rasă foarte sociabilă, se bucură sincer de compania oamenilor și a altor câini.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă întâmpinată de Câinele Faraon este dislocarea rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Acești câini au nevoie de multă mișcare – peste două ore zilnic. Odată ce au luat urma unui miros, vor alerga în continuu. Dat fiind că pot sări destul de sus, va trebui să ai o curte cu un gard corespunzător pentru a ține câinele înăuntru. Este posibil să aibă nevoie de o haină în timpul iernii.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Câinele Faraon este ușor de întreținut. Pot fi îngrijiți folosind o mănușă de cauciuc care va îndepărta părul desprins și mort.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.