Canadian Eskimo Dog

Canadian Eskimo Dog
Fiind un câine de talie mare, de tip spitz, cu pieptul larg, blana deasă, o coadă mare și stufoasă (care poate fi purtată pe spate) și urechi ascuțite, are un aspect impresionant și puternic, având blana negru cu alb, gri cu alb, roșu cu alb, negru samur cu alb, dar și alb cu negru. Masculii au o înălțime de 58-70 de centimetri și o greutate de 30-40 de kilograme la maturitate, iar femelele au o înălțime de 50-60 de centimetri și o greutate de 18-30 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini eschimos canadian a lucrat cu vânătorii inuiți pentru a găsi orificiile de respirație ale focilor și a ține la distanță prădătorii mari, cum ar fi urșii polari. Au fost folosiți de asemenea pentru tracțiunea săniilor. Se spune că existau 20,000 de câini eschimoși canadieni în țara sa de origine în anii 1920, însă în doar 50 de ani, cu dezvoltarea snowmobilului, acest număr a scăzut până la 200, deoarece câinii de sanie pur și simplu nu mai erau necesari. Un crescător dedicat s-a hotărât să salveze rasa, dar câinele eschimos canadian rămâne o raritate în afara Canadei.

Personalitate

Câinele eschimos canadian este mai degrabă o rasă de câini de lucru specializați, decât un animal de casă obișnuit. Crescut pentru a trage greutăți de până la 80 de kilograme pe distanțe de aproape 100 de kilometri pe zi în cele mai aspre condiții arctice, el nu se simte bine într-un mediu domestic comun! Obișnuit în haită, este totuși afectuos față de oameni și este jucăuș, curios și gălăgios.

Sănătate

Câinele eschimos canadian este în general un câine robust cu puține probleme de sănătate specifice rasei.

Exerciții

Câinele eschimos canadian are nevoie de multă mișcare petru a fi satisfăcut - minim două ore de mișcare zilnic. Un hobby energic cum ar fi cursele de sănii este obligatoriu, însă exercițiile energice pe vreme caldă ar trebui evitate deoarece există posibilitatea extenuării din cauza căldurii.

Nutriție

Câinii de talie mare, având un apetit sănătos, beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana călduroasă, rezistentă la intemperii, este formată dintr-un strat inferior gros și un strat superior cu o lungime de 8-15 centimetri. Masculii au un păr mai des și mai lung (o coamă) în jurul gâtului și al umerilor. Blana necesită periaj de două ori pe săptămână, însă în perioadele în care năpârlește masiv va fi necesar periaj zilnic.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.