OpenOpen

Câinele eschimos canadian

Câinele eschimos canadian

Fiind un câine de talie mare, de tip spitz, cu pieptul larg, blana deasă, o coadă mare și stufoasă (care poate fi purtată pe spate) și urechi ascuțite, are un aspect impresionant și puternic, având blana negru cu alb, gri cu alb, roșu cu alb, negru samur cu alb, dar și alb cu negru. Masculii au o înălțime de 58-70 de centimetri și o greutate de 30-40 de kilograme la maturitate, iar femelele au o înălțime de 50-60 de centimetri și o greutate de 18-30 de kilograme.

Câinele eschimos canadian
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Câinele eschimos canadian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
Câinele eschimos canadian
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini eschimos canadian a lucrat cu vânătorii inuiți pentru a găsi orificiile de respirație ale focilor și a ține la distanță prădătorii mari, cum ar fi urșii polari. Au fost folosiți de asemenea pentru tracțiunea săniilor. Se spune că existau 20,000 de câini eschimoși canadieni în țara sa de origine în anii 1920, însă în doar 50 de ani, cu dezvoltarea snowmobilului, acest număr a scăzut până la 200, deoarece câinii de sanie pur și simplu nu mai erau necesari. Un crescător dedicat s-a hotărât să salveze rasa, dar câinele eschimos canadian rămâne o raritate în afara Canadei.

Personalitate

Câinele eschimos canadian este mai degrabă o rasă de câini de lucru specializați, decât un animal de casă obișnuit. Crescut pentru a trage greutăți de până la 80 de kilograme pe distanțe de aproape 100 de kilometri pe zi în cele mai aspre condiții arctice, el nu se simte bine într-un mediu domestic comun! Obișnuit în haită, este totuși afectuos față de oameni și este jucăuș, curios și gălăgios.

Sănătate

Câinele eschimos canadian este în general un câine robust cu puține probleme de sănătate specifice rasei.

Exerciții

Câinele eschimos canadian are nevoie de multă mișcare petru a fi satisfăcut - minim două ore de mișcare zilnic. Un hobby energic cum ar fi cursele de sănii este obligatoriu, însă exercițiile energice pe vreme caldă ar trebui evitate deoarece există posibilitatea extenuării din cauza căldurii.

Nutriție

Câinii de talie mare, având un apetit sănătos, beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana călduroasă, rezistentă la intemperii, este formată dintr-un strat inferior gros și un strat superior cu o lungime de 8-15 centimetri. Masculii au un păr mai des și mai lung (o coamă) în jurul gâtului și al umerilor. Blana necesită periaj de două ori pe săptămână, însă în perioadele în care năpârlește masiv va fi necesar periaj zilnic.