Australian Cattle Dog

Australian Cattle Dog
Acest câine compact, musculos, de dimensiuni medii, are o înălțime de 46-51 de centimetri (masculii) și 43-48 de centimetri (femelele) la vârstă adultă și cântărește între 17 și 23 de kilograme. Blana poate avea diverse culori: albastru; albastru cu cafeniu; albastru, negru și cafeniu; albastru cu pistrui; roșcat; roșcat și cafeniu; sau roșcat cu pistrui. Pentru detalii complete poți consulta standardul rasei.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

În anii 1880 văcarii din Australia erau însoțiți de câini Collie, dar aveau nevoie de un câine mai rezistent, care să facă față condițiilor dure și vitelor dificile, astfel încât au fost încrucișați diverși câini cu abilități specifice pe o perioadă de peste 60 de ani, inclusiv Dingo, diverși collie și ciobănești, Kelpie, dalmațieni și Bull Terrier. În cele din urmă, spre finalul secolului al XIX-lea a fost produsă o rasă de câini care putea aduna vitele (ciupindu-le de călcâie), putea lucra cu oamenii, avea inițiativă și putea face față tuturor fenomenelor naturale – fie că era vorba de ploi torențiale, frig sau căldură extreme.

Personalitate

Câinele de cireadă australian este de obicei precaut față de străini și are puternice instincte de pază, astfel încât socializarea timpurie intensă este deosebit de importantă. Se recomandă de asemenea să se înceapă devreme lucrul la inhibarea mușcăturii, deoarece unii dintre ei pot mușca atunci când sunt foarte agitați. Deși este devotat familiei, acest câine îți poate da mult de lucru și nu este opțiunea ideală pentru primul companion patruped, necesitând proprietari mai experimentați.

Sănătate

Câinele de cireadă australian este în general o rasă extrem de rezisentă, cu puține probleme de sănătate. Ca și în cazul multor altor rase, pot apărea ocazional boli ereditare ale ochilor și displazie de șold (care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea se recomandă controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere.

Exerciții

Câinele de cireadă australian are nevoie de aproximativ două ore de antrenament pe zi, inclusiv stimulare mentală, dar va accepta fericit mai mult și dă dovadă de mult curaj și multă rezistență. Trebuie să știi că este un câine foarte agil și poate sări foarte sus – ceea ce îi permite să fure mâncare de pe mese sau să sară gardurile insuficient de înalte ale curților. Nu-l lăsa să se plictisească, altfel își va găsi singur modalități de a se distra!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină echilibrul potrivit între toate grupele principale de nutrienți, inclusiv o cantitate suficientă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana fină, dublă, nu necesită o întreținere elaborată, având nevoie de un periaj o dată pe săptămână. Stratul superior al blanei este aspru și drept; stratul inferior este scurt și dens. Părul acestei rase are o lungime de aproximativ 2,5 - 4 centimetri, fiind scurt pe cap și mai lung pe burtă și în spatele picioarelor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.