Spanish Water Dog

Spanish Water Dog
Fiind un câine de talie medie, robust, cu blana lânoasă și cârlionțată care formează franjuri când crește, câinele de apă spaniol este puternic și musculos. Masculul adult are 44-50 centimetri înălțime și cântărește 18-22 kilograme; femelele adulte au 40-46 centimetri și 14-18 kilograme. Blana poate fi complet neagră, albă sau maro, ori negru cu alb sau maro cu alb.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Câinii de apă cu blana lânoasă cum ar fi câinele de apă spaniol există în Europa de câteva mii de ani, dezvoltându-se și în rase ca Barbet (în Franța), Lagotto Romagnolo (în Italia) și Câinele de apă portughez. Este posibil ca rasa de Câine de apă spaniol să fi sosit în Iberia cu maorii, romanii sau cu negustorii, și să fi fost folosită pentru mânarea turmelor de oi și capre în zonele cu teren accidentat, precum și pentru a-i ajuta pe pescari în zonele de coastă, recuperând obiecte căzute peste bord și aducând plasele. Astăzi, el continuă să facă toate aceste lucruri. În plus, recuperează păsări de apă și este folosit pe post de câine polițist.

Personalitate

Loial, docil, echilibrat, vesel, Câinele de apă spaniol își iubește toată familia, însă tinde să se atașeze mai mult de o singură persoană din grup. Are porniri naturale de a proteja și va lătra atunci când crede că este necesar.

Sănătate

Ca multe alte rase, câinele de apă spaniol poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, testarea ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Câinii de apă spanioli au nevoie de minim o oră de mișcare pe zi. Sunt versatili, capabili să mâne turmele, să recupereze și să înoate, și va practica bucuros majoritatea hobby-urilor și activităților canine. Asigură-te că zonele cu apă sunt sigure înainte de a-i plimba pe lângă ele, deoarece vor sări în apă cu prima ocazie. Dacă nu ești sigur, țineți-i în lesă.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Câinele de apă spaniol este un câine cu aspect natural, a cărui blană crește în franjuri pe măsură ce se lungește. Aceste franjuri trebuie separate manual, pentru a preveni formarea de câlți. Nu se perie și nu se piaptănă. Fermierii spanioli își tundeau câinii în fiecare primăvară, în același timp cu oile, și pornind de la această tradiție, câinele de apă spaniol este tuns pe tot corpul la aceeași lungime atunci când blana devine prea lungă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.