Portuguese Water Dog

Portuguese Water Dog
Un câine dreptunghiular, de talie medie, musculos, Câinele de apă portughez poate avea două tipuri de blană: una cu păr foarte lung și ondulat și alta cu păr mai scurt și aspru cu inele mai strânse. Câinii de expoziție sunt tunși (pe bot, picioarele din spate și parțial pe coadă). Blana poate fi neagră, albă, maro, negru cu alb și maro cu alb. Masculii adulți au o înălțime de 50-57 centimetri și cântăresc 19-25 kilograme, iar femelele au 43-52 centimetri și 16-22 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Prima mențiune referitoare la un câine cu blana neagră și mițoasă, similar Câinelui de apă portughez, datează aproximativ din secolul al XII-lea. Erau crescuți pentru a recupera plasele pescarilor și a ajuta la alte treburi în apă, cum ar fi mutarea plasei la o altă barcă. Când era necesar, păzeau barca. Numărul de câini de apă portughezi a scăzut în anii 1960, când metodele de pescuit s-au schimbat și nu mai era nevoie de ei. De aceea, a și fost înregistrat ca fiind cel mai rar câine cu pedigree, însă interesul față de această rasă pe post de câine de familie a înlocuit rolul lui tradițional de pescar.

Personalitate

Echilibrat și activ, câinele portughez de apă este îndrăzneț și învață repede. Loial și atent, el este un bun câine de pază în casă. Deși poate avea porniri de încăpățânare dacă nu este motivat corect, de obicei este ascultător cu cei dragi.

Sănătate

Ca multe alte rase, câinele de apă portughez poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Ar trebui să fie supuși și unor teste ADN pentru identificarea unei boli ereditare de inimă rare, dar grave, care poate apărea la această rasă.

Exerciții

Câinele de apă portughez are nevoie de minim o oră de mișcare zilnic, de preferat mult mai mult. În mod evident, este un adevărat „iubitor de apă"– de multe ori îl vei vedea făcând plonjoane prin bălți! Asigură-te că este în lesă în zonele în care apa nu este sigură (pe lacuri înghețate, etc).

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

După cum am menționat deja, câinele de apă portughez poate avea două tipuri de blană. Ambele necesită îngrijire regulată și, dacă vrei să menții câinele în formă pentru expoziție, au nevoie de tundere regulată. Mulți câini de companie sunt tunși complet dându-li-se o alură atractivă de „pui". Crescătorul îți va oferi detalii complete despre îngrijire atunci când cumperi cățelul, sau poți folosi serviciile unui îngrijitor profesionist, desigur, deși va trebui să iei în calcul cheltuielile suplimentare constante în acest caz.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.