Chinese Crested

Chinese Crested
Există două varietăți de câine chinezesc cu creastă: cel fără păr (are doar smocuri de păr pe cap, picioare și coadă) și Powderpuff, care are o blană dublă – cu păr lung și moale. Există de asemenea două tipuri de conformație ale rasei: versiunea cu osatura fină și cu un aspect mai delicat și versiunea mai greoaie și mai îndesată. Înălțimea ideală pentru masculii adulți este de 28-33 centimetri, iar pentru femele de 23-30 centimetri. Nu ar trebui să depășească greutatea de 5,4 kilograme la maturitate. Blana vine în numeroase culori și combinații.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originile exacte ale câinelui chinezesc cu creastă nu sunt clare, dar se crede că a fost creat din câinii fără păr din Africa, pe care chinezii i-au încrucișat cu rase de căței de salon pentru a produce un câine de companie mic, fără păr. De asemenea, se mai spune că ar fi fost deținut de dinastia regală Han, care îl folosea pentru a păzi comorile. Rasa a fost de asemenea folosită la pază. Marinarii chinezi îi luau cu ei peste tot în lume, unde varietatea mai mare a câinelui chinezesc cu creastă ajuta la controlarea populației de șobolani de pe vase. Exploratorii au găsit exemplare ale rasei în Mexic și în alte părți ale Americii Centrale și de Sud în anii 1500.

Personalitate

Fiind o rasă veselă, prietenoasă, cu un temperament blând, câinele chinezesc cu creastă este un animal de companie iubitor care se bucură de compania oamenilor și urăște să fie lăsat singur prea mult timp. Are o natură jucăușă și nu este nicicând mai fericit decât atunci când stă în poala celor dragi.

Sănătate

Câinele chinezesc cu creastă poate fi predispus la afecțiuni ale pielii și la arsuri solare. Ca și alte rase mici, poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas) și de probleme cu traheea. Ca la majoritatea raselor, pot apărea boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă verificarea ochilor.

Exerciții

Fiind o rasă mică, câinele chinezesc cu creastă nu are nevoie de multă mișcare; aproximativ 30 de minute pe zi vor fi suficiente.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana lungă a unui Powderpuff va avea nevoie de îngrijire o dată sau de două ori pe săptămână. Varietatea fără păr are nevoie să-i fie îngrijite coada, șosetele și creasta; pielea trebuie să fie umezită dacă devine uscată și va avea nevoie de protecție solară pentru a nu se arde. Trebuie să știți că gena asociată lipsei de păr este de asemenea asociată problemelor de dentiție și se întâmplă adesea ca dinții să lipsească la varietatea fără blană.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.