Câinele Bullmastiff

Bullmastiff
Bullmastiff este un câine compact, puternic, musculos, cu un cap mare și pătrat. Blana este scurtă, tare și rezistentă la intemperii și poate fi cafenie, roșie sau tărcată, cu botul negru. Masculii adulți măsoară 64-69 cm și cântăresc 50-59 kg; femelele adulte măsoară 61-66 cm și cântăresc 41-50 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Bullmastiff a fost denumită inițial „Câinele de noapte al paznicului de vânătoare” deoarece erau folosiți pentru a prinde braconierii. Componenta de bază a rasei Bullmastiff a fost 60% Mastiff Englezesc și 40% Bulldog. Au fost creați la finalul anilor 1800. Atunci când nevoia de paznici de vânătoare și de Bullmastiff a scăzut, aceștia au fost folosiți în sport. Cineva se ascundea în arbuști și, după un timp, un Bullmastiff cu botniță era trimis să vadă dacă poate găsi persoana. Nu au fost antrenați să sfâșie sau să ucidă, ci să-și domine ținta prin forță.

Personalitate

Acești câini sunt foarte protectori cu familia lor și cu alte animale din gospodărie, astfel încât socializarea trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă. Un Bullmastiff va accepta străinii doar dacă le sunt prezentați de cineva de încredere. Alți vizitatori/străini vor fi repede puși pe fugă. Nu este tocmai o rasă pentru un începător, din cauza forței, încăpățânării și naturii lor ultra-protectoare.

Sănătate

Ca și în cazul altor rase, câinii Bullmastiffs pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor, dar și de displazie de șold și de genunchi (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt importante. Sunt de asemenea predispuși către o afecțiune specifică a vezicii și către probleme cu ligamentele la genunchi (boala ligamentului cruciat).

Exerciții

Acest câine trebuie să fie atent controlat cel puțin până la vârsta de 12 luni. Un antrenament excesiv la o vârstă prea fragedă poate duce la probleme ale oaselor și ale încheieturilor mai târziu în viață. Le face plăcere să facă exerciții și jocuri cu familia, iar aproximativ două ore de antrenament pe zi vor face un Bullmastiff adult fericit.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un aport diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Bullmastiff este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Îngrijirea unui Bullmastiff este relativ ușoară, deoarece blana este scurtă și necesită puțină întreținere. O mănușă de îngrijire este tot ce trebuie pentru a îndepărta părul mort și căzut.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.