OpenOpen

BullMastiff

BullMastiff

Bullmastiff este un câine compact, puternic, musculos, cu un cap mare și pătrat. Blana este scurtă, tare și rezistentă la intemperii și poate fi cafenie, roșie sau tărcată, cu botul negru. Masculii adulți măsoară 64-69cm și cântăresc 50-59kg; femelele adulte măsoară 61-66cm și cântăresc 41-50kg.

BullMastiff
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
BullMastiff
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
BullMastiff
  • Singur : Peste 3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Bullmastiff a fost denumită inițial „Câinele de noapte al paznicului de vânătoare” deoarece erau folosiți pentru a prinde braconierii. Componenta de bază a rasei Bullmastiff a fost 60% Mastiff Englezesc și 40% Bulldog. Au fost creați la finalul anilor 1800. Atunci când nevoia de paznici de vânătoare și de Bullmastiff a scăzut, aceștia au fost folosiți în sport. Cineva se ascundea în arbuști și, după un timp, un Bullmastiff cu botniță era trimis să vadă dacă poate găsi persoana. Nu au fost antrenați să sfâșie sau să ucidă, ci să-și domine ținta prin forță.

Personalitate

Acești câini sunt foarte protectori cu familia lor și cu alte animale din gospodărie, astfel încât socializarea trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă. Un Bullmastiff va accepta străinii doar dacă le sunt prezentați de cineva de încredere. Alți vizitatori/străini vor fi repede puși pe fugă. Nu este tocmai o rasă pentru un începător, din cauza forței, încăpățânării și naturii lor ultra-protectoare.

Sănătate

Ca și în cazul altor rase, câinii Bullmastiffs pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor, dar și de displazie de șold și de genunchi (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt importante. Sunt de asemenea predispuși către o afecțiune specifică a vezicii și către probleme cu ligamentele la genunchi (boala ligamentului cruciat).

Exerciții

Acest câine trebuie să fie atent controlat cel puțin până la vârsta de 12 luni. Un antrenament excesiv la o vârstă prea fragedă poate duce la probleme ale oaselor și ale încheieturilor mai târziu în viață. Le face plăcere să facă exerciții și jocuri cu familia, iar aproximativ două ore de antrenament pe zi vor face un Bullmastiff adult fericit.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un aport diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Bullmastiff este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Îngrijirea unui Bullmastiff este relativ ușoară, deoarece blana este scurtă și necesită puțină întreținere. O mănușă de îngrijire este tot ce trebuie pentru a îndepărta părul mort și căzut.