Bulldog francez

French Bulldog
Bulldogul francez este ușor de recunoscut după urechile mari, ca de liliac. Un câine mic, cu fața plată, el are o blană scurtă și lucioasă care poate fi pestriță, multicoloră sau cafenie. Bulldogul francez are aproximativ 27-34,5 cm în înălțime la maturitate. Masculii adulți cântăresc 12,5 kg, iar femelele adulte 11 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de Bulldog de salon a fost un companion căutat al producătorilor de dantelă din Midlands, care erau însoțiți de câinii lor în fabrici. Lucrătorii care și-au mutat afacerile în Franța și-au luat câinii cu ei și i-au împerecheat cu câini cu fața mai scurtă pentru a crea Bulldogul Francez pe care îl cunoaștem azi.

Personalitate

Bulldogul francez este un câine care iubește să se amuze, este plin de viață și afectuos cu cei dragi. Este un câine curajos care crede că este mult mai mare decât este de fapt, și nu se va da bătut dacă este atacat de un alt câine (unii câini nu pot „citi" fața plată și se vor lua de Bulldogul Francez).

Sănătate

Cele mai frecvente probleme de sănătate ale Bulldogului francez sunt legate de fața lor plată, care poate duce la obstrucționarea căilor respiratorii și la dificultăți în respirație. De aceea, suprasolicitarea și supraîncălzirea trebuie evitate. Sunt de asemenea predispuși la infecții ale pielii, probleme oculare, displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate) și la afecțiuni ale coloanei.

Exerciții

Bulldogul francez nu are nevoie de multă mișcare comparativ cu alte rase: aproximativ o oră de mișcare pe zi este suficientă. Asigură-te că este protejat de căldură, deoarece poate suferi de extenuare din cauza căldurii și de probleme respiratorii la temperaturi ridicate din cauza feței sale plate. Scoate-l la plimbare dimineața devreme și seara târziu în timpul verii.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana scurtă, lipită de corp, lucioasă necesită îngrijire minimă – un periaj săptămânal este mai mult decât suficient. Cu toate acestea, pliurile de pe față au de asemenea nevoie de curățare regulată, iar urechile pot fi predispuse la probleme și necesită verificări frecvente și atenție specială.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.