OpenOpen

Bulldog francez

Bulldog francez

Bulldogul francez este ușor de recunoscut după urechile mari, ca de liliac. Un câine mic, cu fața plată, el are o blană scurtă și lucioasă care poate fi pestriță, multicoloră sau cafenie. Bulldogul francez are aproximativ 27-34,5cm în înălțime la maturitate. Masculii adulți cântăresc 12,5kg iar femelele adulte 11kg.

Bulldog francez
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Bulldog francez
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Bulldog francez
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de Bulldog de salon a fost un companion căutat al producătorilor de dantelă din Midlands, care erau însoțiți de câinii lor în fabrici. Lucrătorii care și-au mutat afacerile în Franța și-au luat câinii cu ei și i-au împerecheat cu câini cu fața mai scurtă pentru a crea Bulldogul Francez pe care îl cunoaștem azi.

Personalitate

Bulldogul francez este un câine care iubește să se amuze, este plin de viață și afectuos cu cei dragi. Este un câine curajos care crede că este mult mai mare decât este de fapt, și nu se va da bătut dacă este atacat de un alt câine (unii câini nu pot „citi" fața plată și se vor lua de Bulldogul Francez).

Sănătate

Cele mai frecvente probleme de sănătate ale Bulldogului francez sunt legate de fața lor plată, care poate duce la obstrucționarea căilor respiratorii și la dificultăți în respirație. De aceea, suprasolicitarea și supraîncălzirea trebuie evitate. Sunt de asemenea predispuși la infecții ale pielii, probleme oculare, displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate) și la afecțiuni ale coloanei.

Exerciții

Bulldogul francez nu are nevoie de multă mișcare comparativ cu alte rase: aproximativ o oră de mișcare pe zi este suficientă. Asigură-te că este protejat de căldură, deoarece poate suferi de extenuare din cauza căldurii și de probleme respiratorii la temperaturi ridicate din cauza feței sale plate. Scoate-l la plimbare dimineața devreme și seara târziu în timpul verii.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana scurtă, lipită de corp, lucioasă necesită îngrijire minimă – un periaj săptămânal este mai mult decât suficient. Cu toate acestea, pliurile de pe față au de asemenea nevoie de curățare regulată, iar urechile pot fi predispuse la probleme și necesită verificări frecvente și atenție specială.