OpenOpen

Bulldog

Bulldog

Rasa Bulldog are un corp scund și îndesat și o piele care atârnă, în special pe cap, gât și umeri. O altă trăsătură distinctivă este craniul mare. Un Bulldog poate fi tărcat, poate avea nuanțe de roșu, cafeniu sau poate fi alb în combinație cu oricare dintre culorile amintite. Un Bulldog adult atinge 31-36cm și cântărește 23-25kg.

Bulldog
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Bulldog
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Bulldog
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Bulldogii provin din rasa antică Bullenbeissers, un câine asemănător unui a mastiff folosit pentru pază și atacarea animalelor sălbatice în Assiria, Grecia, Egipt și Roma. Bullenbeisser avea diverse dimensiuni. În Anglia, uriașul Bullenbeisser original a fost modificat pentru a deveni un câine mai mic, iar în timpul domniei Regelui Ioan (secolul al XIII-lea) și-a început cariera în asmuțirea taurilor. De-a lungul anilor, a fost creat un câine ideal pentru asmuțirea taurilor. Din fericire, asmuțirea și luptele de câini au fost declarate ilegale în Anglia în 1835, iar proprietarii de Bulldog au început creșterea lor selectivă pentru a elimina elementele mai agresive ale rasei și a obține un animal de familie cu un temperament plăcut.

Personalitate

Este un câine de familie care iubește copiii și va învăța chiar să se înțeleagă bine cu alte animale dacă îi sunt prezentate de la o vârstă fragedă. Bulldogul este un pic prea prietenos pentru a fi un bun câine de pază, însă își va apăra membrii familiei la nevoie. Poate fi liniștit, gânditor, caraghios, încăpățânat și poate avea un simț al umorului bine dezvoltat.

Sănătate

Cele mai frecvente probleme de sănătate întâlnite la Bulldog au legătură cu fața lor foarte plată, care duce la obstrucționarea căilor respiratorii și la dificultăți în respirație. Prin urmare trebuie evitate antrenamentul excesiv și încălzirea excesivă. Sunt de asemenea predispuși spre infecții ale pielii, probleme oculare și displazie de șold și de genunchi (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate).

Exerciții

Bulldogii nu ar trebui să facă antrenamente în timpul zilei, când este cald. Două plimbări relativ scurte, într-un ritm constant însă nu prea rapid, ar trebui să fie suficiente.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana trebuie îngrijită cu o mănușă specială de cauciuc pentru a îndepărta părul căzut și mort, iar pliurile trebuie curățate. Dacă aveți un câine cu coada răsucită și scurtă, trebuie să aveți grijă ca aceasta să nu se umezească, deoarece acest lucru poate duce la infecții bacteriene. O altă măsură de îngrijire necesară este curățarea urmelor de lacrimi și a ridurilor.