Câinele Bulldog

Bulldog
Rasa Bulldog are un corp scund și îndesat și o piele care atârnă, în special pe cap, gât și umeri. O altă trăsătură distinctivă este craniul mare. Un Bulldog poate fi tărcat, poate avea nuanțe de roșu, cafeniu sau poate fi alb în combinație cu oricare dintre culorile amintite. Un Bulldog adult atinge 31-36 cm și cântărește 23-25 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Bulldogii provin din rasa antică Bullenbeissers, un câine asemănător unui a mastiff folosit pentru pază și atacarea animalelor sălbatice în Assiria, Grecia, Egipt și Roma. Bullenbeisser avea diverse dimensiuni. În Anglia, uriașul Bullenbeisser original a fost modificat pentru a deveni un câine mai mic, iar în timpul domniei Regelui Ioan (secolul al XIII-lea) și-a început cariera în asmuțirea taurilor. De-a lungul anilor, a fost creat un câine ideal pentru asmuțirea taurilor. Din fericire, asmuțirea și luptele de câini au fost declarate ilegale în Anglia în 1835, iar proprietarii de Bulldog au început creșterea lor selectivă pentru a elimina elementele mai agresive ale rasei și a obține un animal de familie cu un temperament plăcut.

Personalitate

Este un câine de familie care iubește copiii și va învăța chiar să se înțeleagă bine cu alte animale dacă îi sunt prezentate de la o vârstă fragedă. Bulldogul este un pic prea prietenos pentru a fi un bun câine de pază, însă își va apăra membrii familiei la nevoie. Poate fi liniștit, gânditor, caraghios, încăpățânat și poate avea un simț al umorului bine dezvoltat.

Sănătate

Cele mai frecvente probleme de sănătate întâlnite la Bulldog au legătură cu fața lor foarte plată, care duce la obstrucționarea căilor respiratorii și la dificultăți în respirație. Prin urmare, trebuie evitate antrenamentul excesiv și încălzirea excesivă. Sunt de asemenea predispuși spre infecții ale pielii, probleme oculare și displazie de șold și de genunchi (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate).

Exerciții

Bulldogii nu ar trebui să facă antrenamente în timpul zilei, când este cald. Două plimbări relativ scurte, într-un ritm constant însă nu prea rapid, ar trebui să fie suficiente.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana trebuie îngrijită cu o mănușă specială de cauciuc pentru a îndepărta părul căzut și mort, iar pliurile trebuie curățate. Dacă aveți un câine cu coada răsucită și scurtă, trebuie să aveți grijă ca aceasta să nu se umezească, deoarece acest lucru poate duce la infecții bacteriene. O altă măsură de îngrijire necesară este curățarea urmelor de lacrimi și a ridurilor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.