Bull Terrier Miniature

Bull Terrier Miniature
Bull Terrier Pitic este identic cu Bull Terrier în toate aspectele, mai puțin dimensiunile, adulții având o înălțime de mai puțin de 35,5 cm și cântărind aproximativ 11-15 kg. Este un câine musculos, cu un aspect puternic și cu capul de formă ovală. Blana scurtă apare în diverse combinații, inclusiv alb, negru, tărcat, roșu, cafeniu și tricolor. Pentru detalii complete consultă standardul rasei.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Exemplare mici de Bull Terrier au fost crescute selectiv încă de a începutul anilor 1800 pentru a produce rasa Bull Terrier Pitic, un câine utilizat drept șoricar și câine de companie în același timp.

Personalitate

Fiind cunoscut pentru afinitatea sa față de oameni, Bull Terrier Pitic este plin de umor și viață, deși poate fi încăpățânat dacă nu este motivat corect. Este mai mic decât ruda sa din rasa standard, însă acest câine curajos și energic nu știe asta! Este un câine mare captiv într-un corp mic și nu va fi intimidat de câinii mai mari dacă trebuie să le facă față. Prin urmare socializarea precoce și sistematică este deosebit de importantă, așa cum este și antrenamentul în teren, pentru că adoră să tragă!

Sănătate

Surditatea este cea mai frecventă problemă de sănătate a acestei rase, fiind întâlnită cel mai adesea la Bull Terrierii albi. Câinii pot fi testați pentru surditate încă de la o vârstă fragedă. Pot apărea probleme ereditare ale rinichilor și probleme la inimă, iar afecțiunile pielii sunt relativ frecvente.

Exerciții

Este necesară aproximativ o oră de antrenament pe zi, deși Bull Terrierul Pitic poate face față la mult mai mult dacă îi poți oferi acest lucru.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana scurtă are o textură aspră și este strălucitoare. În lunile de iarnă se mai poate dezvolta un strat inferior mai moale. Îngrijirea blănii este minimă – cel mult un periaj rapid o dată pe săptămână. Totuși, atunci când blana năpârlește, ai putea să o perii de două sau trei ori pe săptămână pentru a îndepărta blana moartă și a o împiedica să ajungă pe covor, pe haine și pe mobilă!

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.