OpenOpen

Bull Terrier Pitic

Bull Terrier Pitic

Bull Terrier Pitic este identic cu Bull Terrier în toate aspectele, mai puțin dimensiunile, adulții având o înălțime de mai puțin de 35,5cm și cântărind aproximativ 11-15kg. Este un câine musculos, cu un aspect puternic și cu capul de formă ovală. Blana scurtă apare în diverse combinații, inclusiv alb, negru, tărcat, roșu, cafeniu și tricolor. Pentru detalii complete consultă standardul rasei.

Bull Terrier Pitic
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Bull Terrier Pitic
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Bull Terrier Pitic
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Exemplare mici de Bull Terrier au fost crescute selectiv încă de a începutul anilor 1800 pentru a produce rasa Bull Terrier Pitic, un câine utilizat drept șoricar și câine de companie în același timp.

Personalitate

Fiind cunoscut pentru afinitatea sa față de oameni, Bull Terrier Pitic este plin de umor și viață, deși poate fi încăpățânat dacă nu este motivat corect. Este mai mic decât ruda sa din rasa standard, însă acest câine curajos și energic nu știe asta! Este un câine mare captiv într-un corp mic și nu va fi intimidat de câinii mai mari dacă trebuie să le facă față. Prin urmare socializarea precoce și sistematică este deosebit de importantă, așa cum este și antrenamentul în teren, pentru că adoră să tragă!

Sănătate

Surditatea este cea mai frecventă problemă de sănătate a acestei rase, fiind întâlnită cel mai adesea la Bull Terrierii albi. Câinii pot fi testați pentru surditate încă de la o vârstă fragedă. Pot apărea probleme ereditare ale rinichilor și probleme la inimă, iar afecțiunile pielii sunt relativ frecvente.

Exerciții

Este necesară aproximativ o oră de antrenament pe zi, deși Bull Terrierul Pitic poate face față la mult mai mult dacă îi poți oferi acest lucru.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana scurtă are o textură aspră și este strălucitoare. În lunile de iarnă se mai poate dezvolta un strat inferior mai moale. Îngrijirea blănii este minimă – cel mult un periaj rapid o dată pe săptămână. Totuși, atunci când blana năpârlește, ai putea să o perii de două sau trei ori pe săptămână pentru a îndepărta blana moartă și a o împiedica să ajungă pe covor, pe haine și pe mobilă!