Boston Terrier

Boston Terrier
Un câine mic cu botul scurt și pătrat și urechi ascuțite, Boston este puternic și musculos. Ochii sunt destul de mari, rotunzi și îndepărtați. Blana scurtă a rasei Boston Terrier poate avea diverse culori, tigrată și albă, dar și neagră cu pete albe. Pentru detalii complete consultați standardul rasei. Un Boston Terrier adult măsoară 38-43 cm. Greutatea nu ar trebui să depășească niciodată 11,5 kg. Acești câini sunt împărțiți în trei clase, conform greutății lor. Categoria ușoară este sub 6,8 kg, categoria medie este între 6,8 kg și 9.1 kg, iar categoria grea este între 9,1 și 11,5 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa Boston Terrier a fost inițial, în anii 1800, o încrucișare între un Bulldog Englez și un White Terrier Englez. După mai multe încrucișări a apărut Boston Terrier. Acest lucru se întâmpla în jurul anului 1893. Rasele folosite pentru această încrucișare ulterioară au fost English Bull Terrier, Boxer și Pit Bull Terrier, împreună cu alți terrieri. Inițial, Boston Terrier cântărea peste 20kg, însă a fost făcut din ce în ce mai mic, până la ajuns la gabaritul la care îl știm astăzi.

Personalitate

Boston Terrier este un câine energic, vesel, care poate fi foarte hotărât și încăpățânat. De regulă se înțeleg bine cu copiii și le place să se joace, însă pot deveni turbulenți și trebuie să aveți grijă ca jocurile să nu fie prea dure, deoarece sunt predispuși la răniri, în special la ochi. Iubesc compania oamenilor și sunt animale iubitoare. Sunt de asemenea niște excelenți câini de pază și nu sunt gălăgioși.

Sănătate

Fața plată a câinilor Boston Terrier, dacă devine un caz extrem, poate duce la obstrucționarea căilor respiratorii și la dificultăți în respirație. Ca și în cazul multor alte rase, există o serie de probleme ereditare ale ochilor care pot apărea. Mai pot suferi din cauza rotulelor care se pot disloca temporar (luxating patellas).

Exerciții

Cerințele de antrenament pentru acești câini nu sunt deloc solicitante; va fi nevoie de aproximativ o oră de exerciții zilnice. Nu duc dorul plimbărilor lungi, însă le place să meargă peste tot cu stăpânii lor.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Rasa Boston Terrier este ușor de îngrijit. O mănușă de curățare folosită pe blană o dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă pentru a îndepărta părul mort din blană. Este o rasă curată, fără mirosuri specifice câinilor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.