OpenOpen

Boston Terrier

Boston Terrier

Un câine mic cu botul scurt și pătrat și urechi ascuțite, Boston este puternic și musculos. Ochii sunt destul de mari, rotunzi și îndepărtați. Blana scurtă a rasei Boston Terrier poate avea diverse culori, tigrat și alb, dar și negru cu pete albe. Pentru detalii complete consultați standardul rasei. Un Boston Terrier adult măsoară 38-43cm. Greutatea nu ar trebui să depășească niciodată 11,5kg. Acești câini sunt împărțiți în trei clase, conform greutății lor. Categoria ușoară este sub 6,8kg, categoria medie este între 6,8kg și 9.1kg, iar categoria grea este între 9,1-11,5kg.

Boston Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Boston Terrier
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Boston Terrier
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa Boston Terrier a fost inițial, în anii 1800, o încrucișare între un Bulldog Englez și un White Terrier Englez. După mai multe încrucișări a apărut Boston Terrier. Acest lucru se întâmpla în jurul anului 1893. Rasele folosite pentru această încrucișare ulterioară au fost English Bull Terrier, Boxer și Pit Bull Terrier, împreună cu alți terrieri. Inițial, Boston Terrier cântărea peste 20kg, însă a fost făcut din ce în ce mai mic, până la ajuns la gabaritul la care îl știm astăzi.

Personalitate

Boston Terrier este un câine energic, vesel, care poate fi foarte hotărât și încăpățânat. De regulă se înțeleg bine cu copiii și le place să se joace, însă pot deveni turbulenți și trebuie să aveți grijă ca jocurile să nu fie prea dure, deoarece sunt predispuși la răniri, în special la ochi. Iubesc compania oamenilor și sunt animale iubitoare. Sunt de asemenea niște excelenți câini de pază și nu sunt gălăgioși.

Sănătate

Fața plată a câinilor Boston Terrier, dacă devine un caz extrem, poate duce la obstrucționarea căilor respiratorii și la dificultăți în respirație. Ca și multe alte rase, există o serie de probleme ereditare ale ochilor care pot apărea, sau mai suferă din cauza rotulelor care se pot disloca temporar (luxating patellas).

Exerciții

Cerințele de antrenament pentru acești câini nu sunt deloc solicitante; va fi nevoie de aproximativ o oră de exerciții zilnice. Nu duc dorul plimbărilor lungi, însă le place să meargă peste tot cu stăpânii lor.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Rasa Boston Terrier este ușor de îngrijit. O mănușă de curățare folosită pe blană o dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă pentru a îndepărta părul mort din blană. Este o rasă curată, fără mirosuri specifice câinilor.