Câinele Bolognese

Bolognese
Bolognese este o rasă de căței de salon care seamănă bine cu Bichonul Maltez. Un cățel mic, dar musculos, are o blană lungă și albă care îi acoperă în întregime capul și corpul. Masculii adulți au o înălțime de 27-30.5cm, iar femelele de 25.5-28 cm. Un Bolognese ajuns la maturitate cântărește 3-4kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Se crede că rasa de căței Bolognese descinde din Bichonii din sudul Italiei și al Maltei. Au fost creați cu secole în urmă în Bologna, Italia, încă din secolul XI sau XII. S-au bucurat de multă popularitate în familiile regale și printre nobilime în anii 1500 ca și animale de companie și au avut drept stăpâni câțiva oameni fascinanți – de la Ecaterina cea Mare a Rusiei până la Marilyn Monroe!

Personalitate

Rasa de câini Bolognese se atașează foarte mult de stăpâni și în general detestă să fie separați de cei dragi. Câinele poate fi rezervat față de străini. Deși latră pentru a-și anunța stăpânul dacă apare ceva neobișnuit sau nou, nu ar trebui să fie gălăgios sau agresiv. Le place să-i bucure pe ceilalți și învață repede.

Sănătate

Rasa Bolognese este în general sănătoasă, fără să existe probleme de sănătate specifice cunoscute la scară largă.

Exerciții

Acești căței sunt mulțumiți cu câteva plimbări scurte în fiecare zi, însă nu refuză niciodată o plimbare lungă. La fel, se vor bucura să se joace în curte cu stăpânul lor.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana lungă a unui Bolognese este predispusă la încurcare și trebuie să fie pieptănată în fiecare zi, acordând o atenție deosebită părții de la burtă, dosului urechilor și picioarelor. Fiindcă nu năpârlesc, părul mort trebuie să fie îndepărtat prin pieptănare.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.