Câinele Bloodhound

Bloodhound
Ușor de recunoscut datorită capetelor lor nobile, ridate, pleoapelor inferioare care atârnă și urechilor lungi, atârnând, câinii Bloodhound au corpul și membrele puternice și sunt cu adevărat niște câini mari. Au o blană scurtă, moale, neagră cu cafeniu și maro, roșu închis și maro, sau roșu. Femelele adulte măsoară 58-63 cm în înălțime, iar masculii adulți 63-69 cm. Cântăresc 41-50kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Descendența raselor moderne de câini Bloodhound poate fi urmărită în trecut până la mânăstirea St Huberts, unde câinii denumiți „Segusius” erau inițial folosiți pentru a lua urma lupilor, felinelor mari sau căprioarelor, sau pentru a urmări vânatul rănit. Atunci când normanzii au cucerit Anglia în 1066 AD au adus și mulți dintre câinii lor aici, iar Ogarul St Hubert a fost unul dintre cei aduși în Anglia și a devenit cunoscut drept Bloodhound — sau, pentru a fi mai exacți, câinii negri cu cafeniu erau cunoscuți sub acest nume (cei albi erau denumiți Talbot Hounds). Bloodhound modern nu este același câine, dar încă mai este numit Chien du St Hubert în Belgia.

Personalitate

Sunt câini blânzi,iubitori, care de obicei se înțeleg bine cu copiii și pot trăi în armonie cu alți câini și alte animale din gospodărie. Sunt foarte prietenoși, întâmpinând plăcut atât musafirii doriți cât și pe cei nedoriți. Deși sunt liniștiți în casă, pot fi foarte gălăgioși în exterior. Sunt câini de familie și nu le place să fie lăsați singuri.

Sănătate

Ca majoritatea raselor și Bloodhound poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este de aceea foarte importantă. Pielea care atârnă liberă pe capul câinilor Bloodhounds poate duce la probleme la pleoape și la ochi.

Exerciții

Din cauza gabaritului și a ratei de creștere nu trebuie să-i suprasoliciți când sunt pui. În primul an trebuie acordată atenție oaselor și încheieturilor pentru a le da șansa de a crește corect. La maturitate, Bloodhound devine extraordinar de rezistent și are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic. Fiind în principal câini de urmărire, o dată ce iau urma unui miros tentant vor fi disperați să-i găsească sursa! Există clase și concursuri pentru urmărire iar participarea la acestea sau cel puțin șansa de a-și folosi nasul este vitală pentru bunăstarea acestei rase.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Bloodhound este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Această rasă necesită puțină îngrijire, deoarece blana este scurtă și fină. Un periaj când și când va fi suficient pentru a îndepărta părul desprins și mort. Totuși, trebuie să le verifici regulat urechile și ochii pentru a asigura diagnosticarea timpurie a infecțiilor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.