OpenOpen

Bloodhound / Chien de Saint Hubert

Bloodhound / Chien de Saint Hubert

Ușor de recunoscut datorită capetelor lor nobile, ridate, pleoapelor inferioare care atârnă și urechilor lungi, atârnând, câinii Bloodhound au corpul și membrele puternice și sunt cu adevărat niște câini mari! Au o blană scurtă, moale, neagră cu cafeniu și maro, roșu închis și maro, sau roșu. Femelele adulte măsoară 58-63cm în înălțime, iar masculii adulți 63-69cm. Cântăresc 41-50kg.

Bloodhound / Chien de Saint Hubert
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Bloodhound / Chien de Saint Hubert
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Bloodhound / Chien de Saint Hubert
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Descendența raselor moderne de câini Bloodhound poate fi urmărită în trecut până la mânăstirea St Huberts, unde câinii denumiți „Segusius” erau inițial folosiți pentru a lua urma lupilor, felinelor mari sau căprioarelor, sau pentru a urmări vânatul rănit. Atunci când normanzii au cucerit Anglia în 1066 AD au adus și mulți dintre câinii lor aici, iar Ogarul St Hubert a fost unul dintre cei aduși în Anglia și a devenit cunoscut drept Bloodhound — sau, pentru a fi mai exacți, câinii negri cu cafeniu erau cunoscuți sub acest nume (cei albi erau denumiți Talbot Hounds). Bloodhound modern nu este același câine, dar încă mai este numit Chien du St Hubert în Belgia.

Personalitate

Sunt câini blânzi,iubitori, care de obicei se înțeleg bine cu copiii și pot trăi în armonie cu alți câini și alte animale din gospodărie. Sunt foarte prietenoși, întâmpinând plăcut atât musafirii doriți cât și pe cei nedoriți. Deși sunt liniștiți în casă, pot fi foarte gălăgioși în exterior. Sunt câini de familie și nu le place să fie lăsați singuri.

Sănătate

Ca majoritatea raselor și Bloodhound poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este de aceea foarte importantă. Pielea care atârnă liberă pe capul câinilor Bloodhounds poate duce la probleme la pleoape și la ochi.

Exerciții

Din cauza gabaritului și a ratei de creștere nu trebuie să-i suprasoliciți când sunt pui. În primul an trebuie acordată atenție oaselor și încheieturilor pentru a le da șansa de a crește corect. La maturitate, Bloodhound devine extraordinar de rezistent și are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic. Fiind în principal câini de urmărire, o dată ce iau urma unui miros tentant vor fi disperați să-i găsească sursa! Există clase și concursuri pentru urmărire iar participarea la acestea sau cel puțin șansa de a-și folosi nasul este vitală pentru bunăstarea acestei rase.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Bloodhound este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Această rasă necesită puțină îngrijire, deoarece blana este scurtă și fină. Un periaj când și când va fi suficient pentru a îndepărta părul desprins și mort. Totuși, trebuie să le verifici regulat urechile și ochii pentru a asigura diagnosticarea timpurie a infecțiilor.