Câinele Havenese

Havanese
Havanezul poate fi un câine de salon, dar are o constituție robustă. Ușor mai lung decât înalt, câinele adult are o înălțime medie de 23-28 cm și o greutate de aproximativ 3-6 kg. Are o blană abundentă, moale și mătăsoasă, cu o coadă care se ridică în formă de pană. Culoare poate varia oricât de mult.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Bichon de Havana face parte din familia Bichonilor, care include Bichon Frise, Bolognese, Coton de Tulear, Lowchen și Bichonul Maltez. Un câine mic, alb, găsit inițial în zona Mediteranei, el a însoțit comercianții pe tot globul, unde s-a dezvoltat în diverse rase. Când a ajuns în Cuba s-a dezvoltat Bichonul de Havana și a devenit câinele de companie al aristocrației, înainte de a ajunge să fie iubit de cubanezii obișnuiți.

Personalitate

Bichonul de Havana este un câine vesel, sociabil, prietenos și afectuos. După cum te-ai putea aștepta din partea unei rase active de talie mică, iubește oamenii – inclusiv copiii – și adoră compania. Va suferi dacă este lăsat singur prea mult timp sau în mod regulat. Mic și jucăuș, nu este doar un câine simpatic, ci apreciază dresajul și să învețe lucruri noi.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Bichonul de Havana poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas). Pot apărea anumite probleme ereditare ale ochilor, astfel încât câinii pregătiți pentru împerechere trebuie să fie supuși în mod regulat testelor oftalmologice.

Exerciții

Fiind o rasă mică, Bichonul de Havana are nevoie doar de aproximativ o jumătate de oră de mișcare zilnic. Fiind un câine jucăuș, își poate consuma energia jucându-se în grădină cu familia sa umană, ca și în plimbări. Plăcerea lui principală este să-și însoțească stăpânul oriunde merge acesta.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, iar stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Hrana pentru câinii de talie mică este creată pentru a conține nutrienți cheie de care aceștia au nevoie și este special concepută pentru cavitatea bucală de dimensiuni mici a câinilor de talie mică, cum este hrana uscată PURINA® ONE® Mini ACTIVE. Este o formulă nutrițională avansată, ușor digerabilă, o rețetă hrănitoare, bogată în carne de vită cu niveluri ridicate de antioxidanți, pentru un sistem imunitar puternic și substanțe nutritive esențiale.  Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia. Pentru întreținerea igienei orale sunt ideale recompensele pentru câini, cum este PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mică, științific dovedit că ajută la curățarea dinților, chiar și a celor situați în zone greu de pătruns și care sunt vulnerabili la apariția tartrului și a plăcii bacteriene.

Îngrijire

Blana Bichonului de Havana are o textură moale și mătăsoasă. Ondulat sau cu bucle ușoare, stratul superior este bogat, având un strat inferior dedesubt. Este necesar periaj zilnic pentru a menține blana lipsită de câlți.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.