Bichon de Havana

Bichon de Havana

Poate că Bichonul de Havana este un cățel de salon, însă are o structură robustă. Mai degrabă lungi decât înalți, câinii adulți au o înălțime de 23-28cm și cântăresc aproximativ 3-6kg. Au o blană abundentă, moale, mătăsoasă, cu coada purtată pe spate ca o pană. Blana poate avea orice culoare sau o combinație de culori.

Bichon de Havana
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Zilnic
Bichon de Havana
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : Căței de salon
Bichon de Havana
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de câini Bichon de Havana face parte din familia Bichonilor, care include Bichon Frise, Bolognese, Coton de Tulear, Lowchen și Bichonul Maltez. Un câine mic, alb, găsit inițial în zona Mediteranei, el a însoțit comercianții pe tot globul, unde s-a dezvoltat în diverse rase. Când a ajuns în Cuba s-a dezvoltat Bichonul de Havana și a devenit câinele de companie al aristocrației, înainte de a ajunge să fie iubit de cubanezii obișnuiți.

Personalitate

Bichonul de Havana este un câine vesel, sociabil, prietenos și afectuos. După cum te-ai putea aștepta din partea unei rase de salon, iubește oamenii – inclusiv copiii – și adoră compania. Va suferi dacă este lăsat singur prea mult timp sau în mod regulat. Mic și jucăuș, nu este doar un câine simpatic, ci apreciază dresajul și să învețe lucruri noi.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Bichonul de Havana poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas). Pot apărea anumite probleme ereditare ale ochilor, astfel încât câinii pregătiți pentru împerechere trebuie să fie supuși în mod regulat testelor oftalmologice.

Exerciții

Fiind o rasă mică, Bichonul de Havana are nevoie doar de aproximativ o jumătate de oră de mișcare zilnic. Fiind un câine jucăuș, își poate consuma energia jucându-se în grădină cu familia sa umană, ca și în plimbări. Plăcerea lui principală este să-și însoțească stăpânul oriunde merge acesta.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana Bichonului de Havana are o textură moale și mătăsoasă. Ondulat sau cu bucle ușoare, stratul superior este bogat, având un strat inferior dedesubt. Este necesar periaj zilnic pentru a menține blana lipsită de câlți.