Bedlington Terrier

Bedlington Terrier
Acest terrier de talie mică/medie cu picioare lungi este ușor de recunoscut. Are un craniu mic și o blană ca de miel, care poate fi albastră, vineție sau roșiatică, cu sau fără cafeniu. Masculii și femelele adulte măsoară 38-43cm și cântăresc 8-10kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Creat inițial dintr-o combinație de terrieri locali și o încrucișare cu Whippets, minerii din zona Rothbury din Northumberland au dezvoltat rasa de câini Bedlington Terrier în secolul al XVIII-lea. Nu a fost făcut public până în 1869, însă între timp și-a construit o reputație de vânător de animale dăunătoare, însoțitor de braconieri și luptător. Numele alternative sub care a fost cunoscut sunt „Rothbury Terrier” și „Gypsy Dog” (din cauza faptului că ajuta la braconaj).

Personalitate

Rasa Bedlington Terrier are nevoie de dresaj pentru a se înțelege cu pisicile sau alte animale de companie. Străinii vor fi anunțați și respinși dacă apar neinvitați, însă odată acceptați în casă de către stăpân vor avea parte de o primire prietenoasă. Câinii Bedlington Terrier sunt buni câini de pază, deoarece sunt foarte curajoși atunci când sunt incitați. În general vor fi destul de liniștiți dacă sunt suficient de bine stimulați fizic și mental.

Sănătate

Rasa de câini Bedlington Terrier poate suferi de o boală ereditară a ficatului („sindromul depozitării de cupru”). Este disponibil un test ADN, astfel că toți câinii pentru împerechere ar trebui testați. Ca și alte rase, și aceștia pot suferi de boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmologică a câinilor de împerecheat.

Exerciții

Bedlington Terrier are nevoie de minim o oră de antrenament zilnic. Excelează la jocuri care implică alergatul, săritul și recuperarea - inclusiv agilitatea. Trebuie permanent stimulați mental, pentru a evita apariția problemelor de comportament.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Îngrjirea poate fi oarecum solicitantă în cazul unui Bedlington Terrier. Blana trebuie să fie periată timp de aproximativ cinci minute în fiecare zi și minim o dată pe săptămână ar trebui să o piepteni. La fiecare două luni câinele are nevoie de trimare. Aceasta poate fi făcută de un îngrijitor profesionist, deoarece nu este un tuns obișnuit. Alternativa este să înveți chiar tu să-l trimezi de la un crescător. Îngrijirea pentru show impune să nu existe mai mult de 2,5 cm blană nicăieri pe corp, ceea ce înseamnă că îți va lua și mai mult timp.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.