OpenOpen

Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

Acest terrier de talie mică/medie cu picioare lungi este ușor de recunoscut. Are un craniu mic și o blană ca de miel, care poate fi albastră, vineție sau roșiatică, cu sau fără cafeniu. Masculii și femelele adulte măsoară între 38-43cm și cântăresc între 8-10kg.

Bedlington Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Zilnic
Bedlington Terrier
  • Blană : Sârmos/Lânos
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : Terrier
Bedlington Terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Creat inițial dintr-o combinație de terrieri locali și o încrucișare cu Whippets, minerii din zona Rothbury din Northumberland au dezvoltat rasa de câini Bedlington Terrier în secolul al XVIII-lea. Nu a fost făcut public până în 1869, însă între timp și-a construit o reputație de vânător de animale dăunătoare, însoțitor de braconieri și luptător. Numele alternative sub care a fost cunoscut sunt „Rothbury Terrier” și „Gypsy Dog” (din cauza faptului că ajuta la braconaj).

Personalitate

Rasa Bedlington Terrier are nevoie de dresaj pentru a se înțelege cu pisicile sau alte animale de companie. Străinii vor fi anunțați și respinși dacă apar neinvitați, însă odată acceptați în casă de către stăpân vor avea parte de o primire prietenoasă. Câinii Bedlington Terrier sunt buni câini de pază, deoarece sunt foarte curajoși atunci când sunt incitați. În general vor fi destul de liniștiți dacă sunt suficient de bine stimulați fizic și mental.

Sănătate

Rasa de câini Bedlington Terrier poate suferi de o boală ereditară a ficatului („sindromul depozitării de cupru”). Este disponibil un test ADN, astfel că toți câinii pentru împerechere ar trebui testați. Ca și alte rase, și aceștia pot suferi de boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea oftalmologică a câinilor de împerecheat.

Exerciții

Bedlington Terrier are nevoie de minim o oră de antrenament zilnic. Excelează la jocuri care implică alergatul, săritul și recuperarea - inclusiv agilitatea. Trebuie permanent stimulați mental, pentru a evita apariția problemelor de comportament.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Îngrjirea poate fi oarecum solicitantă în cazul unui Bedlington Terrier. Blana trebuie să fie periată timp de aproximativ cinci minute în fiecare zi și minim o dată pe săptămână ar trebui să o piepteni. La fiecare două luni câinele are nevoie de trimare. Aceasta poate fi făcută de un îngrijitor profesionist, deoarece nu este un tuns obișnuit. Alternativa este să înveți chiar tu să-l trimezi de la un crescător. Îngrijirea pentru show impune să nu existe mai mult de 2,5 cm blană nicăieri pe corp, ceea ce înseamnă că îți va lua și mai mult timp.