Beagle

Beagle
Acești căței solizi și îndrăzneți au o expresie blândă și au un aspect compact și atletic. Au blana scurtă, densă și rezistentă la intemperii, într-o gamă largă de culori și modele (pentru detalii, consultă standardul rasei). Au o înălțime de 33-40 cm și cântăresc aproximativ 10-11 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Pe la jumătatea secolului al XVI-lea, ogarii au început să fie clasificați în funcție de scop, respectiv ogari care vânează după vedere, după miros, etc. La momentul respectiv, un ogar mic, creat pentru a ucide iepurii de casă și iepurii sălbatici, a primit numele de „Begles”, un termen franțuzesc având sensul de „gură cască”. Acesta făcea referire la tendința animalelor de a vocifera, respectiv de a lătra în haită. Versiunea anglicizată, desigur, este „Beagle”. Acest câine își datorează originile rasei Foxhound, Harrier și unui copoi mic cunoscut sub numele de „Kerry Beagle”.

Personalitate

Câinii din rasa Beagle au un temperament liniștit; fiind crescuți să trăiască în haită, se vor înțelege bine cu majoritatea celorlalți câini. Iubesc copiii, însă trebuie să intre în contact și cu pisicile la o vârstă fragedă pentru a dezvolta relații bune cu acestea. Beagle este un bun câine de pază, care latră la orice este neobișnuit, deși odată ce hoțul intră în casă s-ar putea să-și dorească mai degrabă să se joace cu el!

Sănătate

Căinii Beagle sunt în general o rasă robustă și sănătoasă. Totuși, ca în cazul multor alte rase, pot suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă. Epilepsia și un anumit tip de meningită (sindromul durerii la Beagle) pot de asemenea să apară mai frecvent la această rasă.

Exerciții

Câinele Beagle are nevoie de multă mișcare – aproximativ două ore pe zi sau mai mult. Din cauza puternicului său instinct de vânător, nu trebuie lăsat liber înainte de a fi foarte bine dresat să se întoarcă la semnal, altfel nu-l poți lăsa decât într-o zonă împrejmuită. O modalitate de a-ți menține câinele în bună formă ar fi să-l lași să-și exercite talentele naturale la adulmecat. Concursurile în teren pentru căței sunt de asemenea populare printre unii proprietari de Beagle.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Este o rasă ușor de întreținut, care necesită un periaj rapid o dată pe săptămână pentru îndepărtarea părului mort și năpârlit. O mică problemă ar fi că Beagle adoră să se tăvălească prin materiale urât mirositoare. Din fericire sunt ușor de îmbăiat. Urechile trebuie verificate în mod regulat pentru a te asigura că sunt curate și nu apar infecții.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.