OpenOpen

Beagle

Beagle

Acești căței solizi și îndrăzneți au o expresie blândă și au un aspect compact și atletic. Au blana scurtă, densă și rezistentă la intemperii, într-o gamă largă de culori și modele (pentru detalii, consultă standardul rasei). Au o înălțime de 33-40cm și cântăresc aproximativ 10-11kg.

Beagle
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Beagle
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Beagle
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Pe la jumătatea secolului al XVI-lea, ogarii au început să fie clasificați în funcție de scop, respectiv ogari care vânează după vedere, după miros, etc. La momentul respectiv, un ogar mic, creat pentru a ucide iepurii de casă și iepurii sălbatici, a primit numele de „Begles”, un termen franțuzesc având sensul de „gură cască”. Acesta făcea referire la tendința animalelor de a vocifera, respectiv de a lătra în haită. Versiunea anglicizată, desigur, este „Beagle”. Acest câine își datorează originile rasei Foxhound, Harrier și unui copoi mic cunoscut sub numele de „Kerry Beagle”.

Personalitate

Câinii din rasa Beagle au un temperament liniștit; fiind crescuți să trăiască în haită, se vor înțelege bine cu majoritatea celorlalți câini. Iubesc copiii, însă trebuie să intre în contact și cu pisicile la o vârstă fragedă pentru a dezvolta relații bune cu acestea. Beagle este un bun câine de pază, care latră la orice este neobișnuit, deși odată ce hoțul intră în casă s-ar putea să-și dorească mai degrabă să se joace cu el!

Sănătate

Căinii Beagle sunt în general o rasă robustă și sănătoasă. Totuși, ca în cazul multor alte rase, pot suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este de aceea importantă. Epilepsia și un anumit tip de meningită (sindromul durerii la Beagle) pot de asemenea să apară mai frecvent la această rasă.

Exerciții

Câinele Beagle are nevoie de multă mișcare – aproximativ două ore pe zi sau mai mult. Din cauza puternicului său instinct de vânător, nu trebuie lăsat liber înainte de a fi foarte bine dresat să se întoarcă la semnal, altfel nu-l poți lăsa decât într-o zonă împrejmuită. O modalitate de a-ți menține câinele în bună formă ar fi să-l lași să-și exercite talentele naturale la adulmecat. Concursurile în teren pentru căței sunt de asemenea populare printre unii proprietari de Beagle.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Este o rasă ușor de întreținut, care necesită un periaj rapid o dată pe săptămână pentru îndepărtarea părului mort și năpârlit. O mică problemă ar fi că Beagle adoră să se tăvălească prin materiale urât mirositoare. Din fericire sunt ușor de îmbăiat. Urechile trebuie verificate în mod regulat pentru a te asigura că sunt curate și nu apar infecții.