OpenOpen

Bassetul roșcat de Bretania

Bassetul roșcat de Bretania

Acest câine de talie medie, cu blana aspră, este un model tipic de basset, deși nu este la fel de scund ca și Basset Hound, având o înălțime de 32-38cm la maturitate. Adulții cântăresc aproximativ 16-18kg. Blana poate fi cafenie, galben-aurie sau galben-roșcată. Unele exemplare pot avea puțin alb pe piept.

Bassetul roșcat de Bretania
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Bassetul roșcat de Bretania
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Bassetul roșcat de Bretania
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa de câini Basset roșcat de Bretania este cea mai mică dintre cele două rase de ogar care au venit din zona Bretania a Franței în anii 1800. Acești câini au apărut din încrucișarea versiunii mai mari, Griffonul roșcat de Bretania, cu câinii Basset de Bretania și au fost folosiți inițial pentru a vâna orice, de la iepuri la mistreți sălbatici. Primele versiuni ale rasei semănau probabil mai mult cu terrierii.

Personalitate

Acești căței sunt veseli, inteligenți, prietenoși, curajoși și foarte activi. Bassetul roșcat de Bretania se înțelege foarte bine cu copiii și alte animale de companie. Nefiind propriu-zis câini de pază, ei te vor anunța totuși atunci când sunt străini la ușă. Sunt nefericiți dacă sunt ținuți închiși o perioadă prea lungă de timp și le place să aibă o viață activă, plină și să fie implicați în problemele familiei.

Sănătate

Este o rasă rezistentă, fără probleme specifice rasei înregistrate până în acest moment.

Exerciții

În ciuda dimensiunilor, Bassetul roșcat de Bretania are nevoie de o perioadă rezonabilă de antrenament – aproximativ două ore pe zi, sau chiar mai mult. Acești câini agili adoră să se joace și sunt pasionați de vânătoare, astfel încât necesită multă atenție când nu sunt în lesă și trebuie să fie antrenați să se întoarcă încă de când sunt pui. În caz contrar vor deveni „surzi” la comenzile tale și se vor întoarce doar atunci când vor dori!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Ușor de întreținut, Bassetul roșcat de Bretania are nevoie doar să-i fie pieptănată blana aspră și densă o dată pe săptămână, și să fie țesălată de două ori pe an. Deși blana nu necesită niciodată tundere, părul în exces din jurul canalelor auditive ar trebui îndepărtat.