OpenOpen

Basset Hound

Basset Hound

Majoritatea câinilor din rasa Basset Hound sunt câini cu picioare scurte („Basset" provine din cuvântul franțuzesc „bas", care înseamnă „jos"). Blana scurtă, fină poate avea orice culoare specifică ogarilor, însă de regulă este tricoloră (negru, cafeniu și alb) sau bicoloră (galben și alb). Câinii Basset adulți au o înălțime de 33-38cm și o greutate care variază între 18 și 27kg.

Basset Hound
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Basset Hound
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Basset Hound
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa de câini Basset Hound își are originea din Franța, în anii 1500 și a fost creată de călugării medievali pentru a vâna în condiții dificile. Totuși, abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea această rasă a înflorit cu adevărat în Insulele Britanice. O pereche de ogari ai Marchizului de Tournon a fost importată pentru Lordul Galway al Angliei în 1866, iar apoi un pui al acestora a ajuns la Lordul Onslow, care a continuat dezvoltarea unui lot excepțional prin încrucișări cu alți câini aduși din grupul Coultreux din Normandia. În scurt timp acest import a fost oprit, iar versiunea britanică a rasei de câini Basset a fost dezvoltată de sine stătător.

Personalitate

Deși pare morocănoasă și serioasă, rasa de câini Basset Hound este sociabilă, calmă și jucăușă. Afecutoși cu oamenii, iubesc copiii și se înțeleg bine cu alți câini și animalele din gospodărie. Sunt prietenoși cu străinii, dar dacă simt pericol vor lătra zgomotos. Trebuie să aibă companie, astfel încât dacă urmează să fie lăsați singuri e mai bine pentru ei să aibă un companion canin.

Sănătate

Cele mai frecvente probleme de sănătate înregistrate la rasa Bassett Hound sunt legate de forma corpului lor. Sunt predispuși către afecțiuni ale coloanei și dezvoltarea de încheieturi anormale, îndeosebi la coate, iar obezitatea poate agrava aceste boli. Sunt de asemenea predispuși la infecții ale urechii și ale pielii, precum și la diverse boli ale ochilor, așa încât trebuie să fie evaluați regulat în acest sens.

Exerciții

Este nevoie de aproximativ o oră de exercițiu zilnic. Câinii din rasa Basset Hound tind să fie leneși dacă simt cea mai mică oportunitate, însă chiar au nevoie de mișcare pentru a te asigura că nu se îngrașă excesiv, lucru care le-ar putea cauza probleme cu spatele mai târziu în viață. Totuși, în perioadele de creștere accelerată, mișcarea trebuie limitată deoarece pot apărea complicații la încheieturi. Din cauza lungimii corpului, câinii Basset nu ar trebui să urce și să coboare scările până la vârsta de 18 luni.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Bassetul cu piept adânc este predispus spre balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana scurtă și fină necesită puțină îngrijire – un periaj scurt o dată pe săptămână este tot ce trebuie de obicei. Curăță pliurile pielii atunci când este necesar și verifică în mod regulat urechile lungi ale câinelui pentru a te asigura că identifici problemele din timp.