Basset Griffon Vendeen (Petit)

Basset Griffon Vendeen (Petit)
Micul Basset Griffon Vendeen este un ogar de talie mică/medie, puternic, cu pieptul adânc, căruia îi place să adulmece. Are forma tipică varietății basset – fiind mai mult lung decât înalt și rămânând aproape de sol. Adulții ating o înălțime de aproximativ 34-38 cm. Blana aspră, de lungime medie, poate fi albă cu galben, portocalie, neagră, cenușie sau cu pete negre, ori tricoloră.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Originile varietății mici a rasei de câini Basset Griffon Vendeen datează încă din secolul al XVI-lea și pot fi regăsite în regiunea Vendee din vestul Franței. Există două varietăți ale tipului basset de Griffon Vendeen, Mare și Mic. Inițial aceștia apăreau în aceleași cămine și abia în anii 1970 fost interzisă încrucișarea acestor două varietăți. Astăzi acești câini sunt încă folosiți, individual sau în haite, pentru a vâna mistreți sălbatici și căprioare și pentru a adulmeca iepurii domestici și pe cei sălbatici.

Personalitate

Micul Basset Griffon Vendeen este un câine amuzant, extrovertit, care iubește mișcarea. Poate fi încăpățânat, independent și curajos, astfel încât are nevoie de un stăpân răbdător și tolerant, însă își dorește întotdeauna să fie plăcut. Se înțelege bine cu alți câini, cu copiii și străinii.

Sănătate

Ca și în cazul altor rase, Micul Basset Griffon Vendeen poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor, astfel încât se recomandă testarea ochilor la toți câinii înainte de împerechere. Epilepsia poate de asemenea să apară, atât la varietatea mare, cât și la cea mică.

Exerciții

Micul Basset Griffon Vendeen are nevoie de o oră de mișcare sau chiar mai mult pe zi, precum și de jocuri și timp petrecut în aer liber. Fiind un câine căruia îi place viața la țară, instinctele sale de vânător sunt încă vizibile, fiind încântat să-și pună nasul pe pământ și să urmărească toate mirosurile pe care le detectează – dezvoltând uneori în același timp „surzenia selectivă a ogarului”!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana rezistentă la intemperii este formată dintr-un strat inferior gros și un strat superior aspru, dur, de lungime medie. Este necesară îngrijire săptămânală, precum și curățarea regulată a urechilor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.