OpenOpen

Basset Griffon Vendeen (Mic)

Basset Griffon Vendeen (Mic)

Micul Basset Griffon Vendeen este un ogar de talie mică/medie, puternic, cu pieptul adânc, căruia îi place să adulmece. Are forma tipică varietății basset – fiind mai mult lung decât înalt și aproape de sol. Adulții ating o înălțime de aproximativ 34-38cm. Blana aspră, de lungime medie, poate fi albă cu galben, portocalie, neagră, cenușie sau cu pete negre, ori tricoloră.

Basset Griffon Vendeen (Mic)
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Basset Griffon Vendeen (Mic)
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Basset Griffon Vendeen (Mic)
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Originile varietății mici a rasei de câini Basset Griffon Vendeen datează încă din secolul al XVI-lea și pot fi regăsite în regiunea Vendee din vestul Franței. Există două varietăți ale tipului basset de Griffon Vendeen, Mare și Mic. Inițial aceștia apăreau în aceleași cămine și abia în anii 1970 fost interzisă încrucișarea acestor două varietăți. Astăzi acești câini sunt încă folosiți, individual sau în haite, pentru a vâna mistreți sălbatici și căprioare și pentru a adulmeca iepurii domestici și pe cei sălbatici.

Personalitate

Micul Basset Griffon Vendeen este un câine amuzant, extrovertit, care iubește mișcarea. Poate fi încăpățânat, independent și curajos, astfel încât are nevoie de un stăpân răbdător și tolerant, însă își dorește întotdeauna să fie plăcut. Se înțelege bine cu alți câini, cu copiii și străinii.

Sănătate

Ca și în cazul altor rase, Micul Basset Griffon Vendeen poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor, astfel încât se recomandă testarea ochilor la toți câinii înainte de împerechere. Epilepsia poate de asemenea să apară, atât la varietatea mare, cât și la cea mică.

Exerciții

Micul Basset Griffon Vendeen are nevoie de o oră de mișcare sau chiar mai mult pe zi, precum și de jocuri și timp petrecut în aer liber. Fiind un câine căruia îi place viața la țară, instinctele sale de vânător sunt încă vizibile, fiind încântat să-și pună nasul pe pământ și să urmărească toate mirosurile pe care le detectează – dezvoltând uneori în același timp „surzenia selectivă a ogarului”!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana rezistentă la intemperii este formată dintr-un strat inferior gros și un strat superior aspru, dur, de lungime medie. Este necesară îngrijire săptămânală, precum și curățarea regulată a urechilor.