Basset Griffon Vendeen (Grand)

Basset Griffon Vendeen (Grand)
Acest ogar de talie medie, cu un simț al mirosului puternic, este mai degrabă lung decât înalt. Blana varietății mari de Basset Griffon Vendeen este rezistentă la intemperii, aspră și poate fi albă cu galben, portocaliu, negru, negru samur, tricolor sau cenușie. Acești câini sunt cunoscuți pentru faptul că au sprâncene, barbă și mustață. Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 40-44cm, în timp ce femelele au 39-43cm.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Originile rasei Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV pot fi identificate în secolul al XVI-lea. Acești câini provin din Vendee, în zona rurală din vestul Franței. Există două varietăți ale tipului basset de Griffon Vendeen, Mare și Mic. Inițial aceștia apăreau în aceleași cămine și abia în anii 1970 fost interzisă încrucișarea acestor două varietăți. Astăzi acești câini sunt încă folosiți, individual sau în haite, pentru a vâna mistreți sălbatici și căprioare și pentru a adulmeca iepurii domestici și pe cei sălbatici.

Personalitate

Grand Basset Griffon Vendeen este un câine vesel și fericit, care adoră activitatea. În mod ideal nu locuiesc în orașe; li se potrivește mult mai bine viața la țară. Pot fi gălăgioși, încăpățânați, independenți și îndrăzneți, însă doresc întotdeauna să fie plăcuți. Este esențial să aveți o curte securizată, căci vor pleca dacă simt miros de vânat mic.

Sănătate

Problemele oculare nu sunt recunoscute la scară largă la Grand Basset Griffon Vendeen , însă se recomandă testarea vederii deoarece există boli ale ochilor recunoscute la această rasă. Epilepsia poate de asemenea să apară, atât la varietatea mare, cât și la cea mică.

Exerciții

Grand Basset Griffon Vendeen are nevoie de multă mișcare – minim două ore pe zi sau mai mult – și mult timp petrecut afară. Sunt plini de viață și adoră să vâneze și să facă activități în aer liber. Dau senzația că nu pot să stea în același loc mai mult timp, astfel încât sunt foarte potriviți pentru familiile active cu acces la zona rurală.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana câinelui Grand Basset Griffon Vendeen este formată dintr-un strat superior aspru de lungime medie și un strat inferior gros. Nu necesită multă îngrijire – un periaj săptămânal pentru îndepărtarea părului mort și a murdăriei ar trebui să fie suficient. Urechile lungi trebuie verificate și curățate regulat pentru a evita apariția problemelor

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.