OpenOpen

Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV

Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV

Acest ogar de talie medie, cu un miros puternic este mai degrabă lung decât înalt. Blana varietății mari de Basset Griffon Vendeen este rezistentă la intemperii, aspră și este albă cu galben, portocaliu, negru, negru samur, tricolor sau cenușie. Aceși câini sunt cunoscuți pentru faptul că au sprâncene, barbă și mustață. GBGV masculi adulți au o înălțime de aproximativ 40-44cm, în timp ce femeile au 39-43cm.

Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Originile rasei Basset Griffon Vendeen (Mare) / PBGV pot fi identificate în secolul al XVI-lea. Acești câini provin din Vendee, în zona rurală din vestul Franței. Există două varietăți ale tipului basset de Griffon Vendeen, Mare și Mic. Inițial aceștia apăreau în aceleași cămine și abia în anii 1970 fost interzisă încrucișarea acestor două varietăți. Astăzi acești câini sunt încă folosiți, individual sau în haite, pentru a vâna mistreți sălbatici și căprioare și pentru a adulmeca iepurii domestici și pe cei sălbatici.

Personalitate

Grand Basset Griffon Vendeen este un câine vesel și fericit, care adoră activitatea. În mod ideal nu locuiesc în orașe; li se potrivește mult mai bine viața la țară. Pot fi gălăgioși, încăpățânați, independenți și îndrăzneți, însă doresc întotdeauna să fie plăcuți. Este esențial să aveți o curte securizată, căci vor pleca dacă simt miros de vânat mic.

Sănătate

Problemele oculare nu sunt recunoscute la scară largă la Grand Basset Griffon Vendeen , însă se recomandă testarea vederii deoarece există boli ale ochilor recunoscute la Petit Basset Griffon Vendeen. Epilepsia poate de asemenea să apară, atât la varietatea mare, cât și la cea mică.

Exerciții

Grand Basset Griffon Vendeen are nevoie de multă mișcare – minim două ore pe zi sau mai mult – și mult timp petrecut afară. Sunt plini de viață și adoră să vâneze și să facă activități în aer liber. Dau senzația că nu pot să stea în același loc mai mult timp, astfel încât sunt foarte potriviți pentru familiile active cu acces la zona rurală.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana câinelui Grand Basset Griffon Vendeen este formată dintr-un strat superior aspru de lungime medie și un strat inferior gros. Nu necesită multă îngrijire – un periaj săptămânal pentru îndepărtarea părului mort și a murdăriei ar trebui să fie suficient. Urechile lungi trebuie verificate și curățate regulat pentru a evita apariția problemelor.