Japanese Akita

Japanese Akita
Câinii Akita japonezi sunt mari, puternici, cu multă atitudine și demnitate. Modul mândru în care își poartă capul și postura lor sunt îmbunătățite de urechile mici și ochii negri. Formează o imagine impozantă cu blana lor groasă și luxuriantă, care poate fi roșie-cafenie, susan, pestriță și albă. Masculii adulți au o înălțime de 64-70cm, iar femelele de 58-64cm. Greutatea variază între 34-50kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Akita este cea mai mare dintre toate rasele japoneze și a fost crescută inițial în provincia Akita la 1600. Unii cred că acești câini au fost crescuți inițial pentru a vâna mistreți sălbatici, căprioare și urși negri; alții cred că au fost crescuți pentru luptele de câini. Cu toate acestea, atunci când luptele de câini ca sport au pierdut teren în Japonia (și în Europa), câinii au fost apoi folosiți la vânătoare. La sfârșitul secolului al XIX-lea au fost importate alte rase, ceea ce a făcut ca rasele japoneze să piardă din popularitate. Societatea de Conservare a Câinilor Japonezi a fost înființată atunci în scopul consevării raselor native, care au fost toate declarate monumente naționale.

Personalitate

Sunt câini puternici – la trup și la minte – și nu sunt recomandați pentru stăpâni începători. Trebuie să fie manevrați de persoane experimentate și au nevoie de socializare timpurie și continuă și de dresaj. Sunt, totuși, foarte loiali propriilor lor familii. Curajoși, ei sunt niște buni câini de pază fără să latre prea mult. Instinctele lor de vânătoare sunt puternice și nu trebuie să uitați niciodată acest lucru.

Sănătate

Ca multe alte rase, Akita Japonez poate suferi de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Akita are nevoie de multă mișcare pentru a le menține musculatura în formă. Acestea fiind spuse, dacă totuși trebuie să săriți peste o plimbare într-una din zile ei vor accepta acest lucru fără să vă facă probleme. Amintiți-vă că sunt câini de vânătoare și că trebuie să aveți mare grijă atunci când le permiteți să alerge liberi.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie medie sau mică. Aceste nevoi pot fi acoperite printr-o alimentație corespunzătoare care asigură acest aport de nutrienți, cum ar fi hrana uscată PURINA® FRISKIES® Balance, dedicată câinilor cu nivel sporit de activitate și nevoi nutriționale ridicate, cum sunt cei din rasa Akita Japonez. Oferă-i varietate câinelui tău și combină hrana uscată cu hrana umedă PURINA® FRISKIES® Adult, pentru un plus de gust și savoare. Akita Japonez este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc. Atenție sporită trebuie să se acorde și igienei orale, care contribuie pozitiv la bunăstarea lui generală, iar acest lucru se poate face foarte simplu cu recompense precum PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mare. Acestea ajută la curățarea dinților, inclusiv a celor din zone greu de accesat, predispuși la apariția tartrului și a plăcii bacteriene.

Îngrijire

Blana trebuie îngrijită bine de două sau trei ori pe săptămână pentru a o menține în cea mai bună stare, și de două ori pe an, în timpul năpârlirii abundente, se va folosi un pieptene metalic cu două rânduri de dinți.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.