Pentru ei, toată pasiunea noastră
kitten code animated
 pisoi în poală

Pregătirea pentru un nou pui de pisică

7 minute de citit

Luarea deciziei de a lua un pui de pisică este incredibil de palpitantă, deoarece nu numai că vei câștiga un nou prieten blănos, dar vei întâmpina și un membru suplimentar în familie!

Înainte de a-l aduce acasă, va trebui să petreci puțin timp pregătindu-te pentru un pui de pisică.

De aceea am creat acest ghid pentru a-ți spune tot ce trebuie să știi despre deținerea unui nou pui de pisică, astfel încât să-ți poți întâmpina noul prieten cu patru picioare într-un mediu cald și prietenos în care se va simți în siguranță, confortabil și chiar acasă!

Pregătirea pentru un pui de pisică

Ai de făcut puțină muncă administrativă pentru a te pregăti pentru un nou pui de pisică!

Iată câteva lucruri de rezolvat înainte de a ajunge:

  • Dacă nu ai deja un veterinar, cere proprietarilor locali de pisici să îți recomande pe cineva și înregistrează noul pisoi imediat.

Este mult mai puțin stresant să știi că este deja luat în evidență, deoarece va trebui să duci puiul pentru vaccinare și sterilizare.

Merită, de asemenea, pentru liniștea sufletească în cazul în care vreodată nu se simt bine.

  • Odată ce ai găsit un veterinar, discută cu el despre polițele de asigurare pentru pisici care vor acoperi orice costuri veterinare neașteptate.
  • Cât timp ești acolo, aranjează ca noua ta pisică sau noul pisoi să fie identificat(ă) permanent cu un microcip, în cazul în care se pierde vreodată.

Noua listă de verificare a elementelor esențiale pentru puii de pisică:


Acum, că munca administrativă a luat sfârșit, este timpul pentru partea distractivă - cumpărături pentru puiul tău drăguț de pisică!

Consultă noua noastră listă de verificare pentru puii de pisică de mai jos pentru a te asigura că ai toate elementele esențiale:

  • Un coș de transport sigur pentru pisici - transportoarele pentru pisici sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, așa că asigură-te că ai unul suficient de mare pentru ca pisica ta să se simtă confortabil.
  • Două boluri – unul pentru mâncare și unul pentru apă.

Optează pentru boluri din ceramică sau sticlă ușor de curățat în detrimentul celor din metal – unor pisici nu le plac reflexiile sau umbrele în bolul lor în timp ce mănâncă sau beau.

Asigură-te că este suficient de lat pentru ca pisica să se aplece și să poată bea fără ca mustățile ei să atingă părțile laterale, deoarece acest lucru poate descuraja unele pisici.

Cel mai bine este să folosești același tip folosit de crescător sau de adăpostul de salvare, cel puțin până când s-a instalat, astfel încât să-l recunoască – și, important, să știe ce să facă cu el!

  • Un pat pentru pisici – mulți preferă un pat în stil iglu pentru o siguranță confortabilă sau unul ridicat de la sol (de exemplu, ca parte a unui centru de activități).
  • Obiecte de toaletare, mai ales dacă are părul lung.
  • Un suport de zgâriere  făcut din scoarță de copac sau un stâlp înfășurat cu sfoară de sisal.

Zgâriatul ajută la menținerea ghearelor pisicilor în stare bună, iar un loc dedicat ar trebui să le distragă atenția de la mobilierul și covoarele tale.

Jocurile lor preferate vor fi cele care te implică, cum ar fi jucăriile moi atârnate pe care să le urmărească și să se năpustească asupra lor.

Acest lucru le oferă o eliberare sigură pentru {1}comportamentele lor naturale de vânătoare{1}{2}.{2}

Hrănește noul pui de pisică cu aceeași dietă cu care a fost obișnuit de la crescătorul sau centrul de salvare timp de cel puțin o săptămână și, dacă te hotărăști să îi schimbi hrana, schimbă-i treptat, luându-ți cel puțin o săptămână pentru schimbare.

Prima săptămână a puiului de pisică – cum să instalezi un nou pui de pisică

Acum este timpul ca puiul tău de pisică să vină acasă cu tine!

Aceasta este o parte super-incitantă pentru tine, dar reține că pisica ta poate fi puțin speriată – este o situație nouă pentru ea.

Cel mai bine este să păstrezi totul calm și blând la început, mai degrabă decât să îți aduci puiul acasă la o petrecere zgomotoasă de bun venit.

Dacă te întrebi cum să acomodezi un nou pui de pisică, citește în continuare sfaturile noastre de top.

Vor fi pregătiți pentru multă joacă, dar vor avea totuși nevoie de somn, așa că oferă-le un loc liniștit, unde să se poată ghemui fără să fie deranjați. Amintește-ți că totul va fi nou, provocator și incitant pentru noul membru al familiei, ceea ce poate fi puțin copleșitor.

Fii pregătit că ar putea fi puțin retrași la început, dar ar trebui să se acomodeze în curând în noua lor casă și viață de familie. Dacă par să nu se obișnuiască, vorbește cu medicul veterinar.

Crescătorul puilor și cabinetul veterinar vor fi mai mult decât încântați să îți ofere ajutor și sfaturi suplimentare cu privire la îngrijirea noii tale pisici, la sănătatea ei și la acomodarea în noua casă.

Tot ce trebuie să faci este să te bucuri să-l cunoști, să te joci și să te distrezi cu noul tău prieten blănos.